04 Haziran 2016 Cumartesi 17:33
Erzincan'da Toplu Açılış Töreninde konuşan Başbakan:

Başbakan Binali Yıldırım, "Almanya'da bir karar çıktı. Alman Parlamentosu, bir yalana imza attı, yalana. O yalan ne? Yüz yıl önce Birinci Dünya Savaşı şartlarında her ülkede, her yerde yaşanan bir göç olayını, bugün önümüze soykırım diye getirmeye çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki Türkiye, tarihiyle de milletiyle de gurur duyuyor. Eski defterleri açarsak, eski hesaplara bakarsak, herkes şunu iyi bilsin ki o defterlerde en az kaydı bulunan Türkiye'dir." dedi.

Yıldırım, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 14 yıl AK Parti iktidarlarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yaptığını, Türkiye'de 6 bin kilometre bölünmüş yolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan liderliğinde, halkın duası ve desteğiyle 24 bin 500 kilometreyle 3 katına çıkardıklarını söyledi.

Havayolunu, "halkın yolu" yaptıklarını belirten Yıldırım, "Akıl yollarını, interneti Afrika seviyesinden aldık. Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk. Türkiye'ye yakışan budur." ifadesini kullandı.

Erzincan'a yapılacak yol yatırımları hakkında da bilgi veren Yıldırım, Erzincan-Erzurum karayolu üzerindeki Sansa deresinde birçok kişinin ocağının söndüğünü hatırlattı.

Yıldırım, köprülerle, viyadüklerle Sansa deresini dize getirdiklerini vurgulayarak, "Yetmedi, Köroğlu deresi, Kızıldağ, Sakaltutan. Şimdi Kelkit, Gümüşhane, Zigana'dan Trabzon'a Türkiye'nin en uzun tünelini yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bayburt'tan Erzurum'a, Gümüşhane'den Bayburt'a Kop tüneli... Birinci Dünya Savaşı sonunda Rus işgaline uğrayan topraklarımızda Kop Dağından geçit vermeyen o aziz şehitlerimizin anısına, şimdi de geçit vermeyen Kop dağını deliyor, Erzurum'la Bayburt'u birbirine komşu yapıyoruz." diye konuştu.

Erzincan'dan Kuruçay'a, Kuruçay'dan İliç'e, İliç'ten Eğin'e, Eğin'den Arapgir'e kadar duble yol yaptıklarını anlatan Yıldırım, "16 kilometre tünel, sayısız köprülerle kuzeyden güneye koridorları oluşturup, Erzincan'ı Elazığ'a, Malatya'ya, Diyarbakır'a bağlıyoruz. Eğin'in o taş yolu, 119 sene yapılamadı. Ama şimdi Eğin'i de ulaşılır, erişilir hale getiriyoruz." dedi.

- "Bizi bu yoldan kimse döndüremez"

Başbakanlık görevini devraldığında, "Milletim rahat olsun. Bu terör belasını milletin gündeminden çıkaracağız." dediğini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Evelallah bu yola emin adımlarla ilerliyoruz. Operasyonlarımız, terör örgütünün, teröristlerin kayıtsız şartsız bütün silahlarını teslim edinceye kadar devam edecek. Sivil vatandaşlarımızın, askerimizin, polisimizin güvende olduğunun, yüzde yüz güvende oluncaya kadar bu şer odaklarıyla mücadelemiz artarak devam edecek. Şunu herkes iyi bilmelidir ki terör örgütünün, vatandaşlarımız gibi, o bölgede yaşayan Kürt vatandaşlarımız gibi bir sorunu yok. Sorun, Kürtlerin terör örgütü sorunudur, PKK sorunudur. Terör örgütüne, onların yandaşlarına, içeride ve dışarıdaki destekçilerine, siyasi uzantılarına söyleyeceğimiz söz şudur; Türkiye tek vatan olarak, tek millet olarak, tek devlet olarak ve tek bayraklı bir millet olarak, ilelebet yoluna kararlılıkla devam edecek. Bizi bu yoldan kimse döndüremez."

- "Bu karar, Almanya ile Türkiye ilişkilerini zedelemiştir"

Başbakan Yıldırım, bugünlerde kimin dost olmadığını çok iyi gördüklerine dikkati çekerek, "Almanya'da bir karar çıktı. Alman Parlamentosu, bir yalana imza attı, yalana. O yalan ne? Yüz yıl önce Birinci Dünya Savaşı şartlarında her ülkede, her yerde yaşanan bir göç olayını, bugün önümüze soykırım diye getirmeye çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki Türkiye, tarihiyle de milletiyle de gurur duyuyor. Eski defterleri açarsak, eski hesaplara bakarsak, herkes şunu iyi bilsin ki, o defterlerde en az kaydı bulunan Türkiye'dir." diye konuştu.

En az hesabı olan ülkenin de Türkiye olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Daha dün Avrupa'da, Avrupa'nın göbeğinde on binlerce Bosnalı, Boşnak kardeşimizi katledenler karşısında ağzını açmayanlar, Hocalı katliamında Azeri kardeşlerimizi bir gecede yok edenler, bugün Ermenilerin hamiliğine soyunmuşlar. Kim ne yaparsa yapsın bu karar, Almanya ile Türkiye ilişkilerini zedelemiştir. Ümit ederiz ki yanlıştan kısa sürede dönülür." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu çelişkiyi ortadan kaldıralım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2014'te milletin oylarıyla seçildiğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, "Allah hepinizden razı olsun. Şimdi diyoruz ki, artık Türkiye yeni bir anayasaya sahip, yeni bir anayasası olsun. Darbeler kalıntısı bu anayasa, Türkiye'nin işini görmüyor. Yeni anayasada başkanlık sistemini de getirelim, partili cumhurbaşkanlığı sistemini de getirelim. Artık bu çelişkiyi, bu kafa karışıklığını ortadan kaldıralım." dedi.

Yıldırım, vatandaşlara hitaben, "Erzincan, kardeşiniz, evladınız yolunuzu açtı. Gönülleri birleştirdi, sevenleri bir araya getirdi. Şimdi yeni anayasa yolunu, başkanlık yolunu açmaya Erzincan hazır mı? Hayırlı uğurlu olsun." diyerek seslendi.

Türkiye'nin geleceğinin, istikrarlı ve kararlı yürüyüşünün yolunun yeni anayasadan geçtiğini söyleyen Yıldırım, "Yeni anayasa ve yönetim sistemi, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin, 100. yıla giderken milletimizin beklentisinin en önemli kararıdır. İnşallah el birliği ile yeni anayasayı da yapacağız, milletimizin gönlünü de yapacağız, yolunu da yapacağız, geleceğini de inşa edeceğiz." diye konuştu.

- "5 bin imam görevlendiriyoruz"

Mübarek Ramazan ayının geldiğini, pazartesi günü ilk orucun tutulacağını anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ramazanınız mübarek olsun. Evveli bereket, ortası rahmet, sonu cehennemden azad olan 11 ayın sultanı ramazanınız hayırlara vesile olsun. Tuttuğumuz oruçlar, yaptığımız ibadetler mevlamın dergah-ı izzetinde kabul olsun. Mübarek ramazanın ülkemize, milletimize huzur, kardeşlik getirmesini niyaz ediyorum. Ramazanı bizim gibi idrak edemeyen, savaş altında, yoklukla, yoksullukla mücadele eden din kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olsun diyorum.

Canlarım, Erzincanlılarım, hiç merak etmeyin Erzincan'ın da yüzü gülecek, Türkiye'nin de yüzü gülecek. Emin adımlarla, başta liderimiz, kurucumuz Cumhurbaşkanı olarak, 65. Hükümet Türkiye'nin, sizin hizmetinizde aynı ilk günkü heyecan gibi yürümeye, kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz."

Başbakan Yıldırım, açılış kurdelesini kestiği sırada ise "Mübarek ramazan geliyor. Köylerimizin bazılarında imam yok. Bugün Maliye Bakanımız, talimatı verdik, imzayı attı, 5 bin imam görevlendiriyoruz." müjdesini de verdi.

- Notlar

Eşi Semiha Yıldırım ile platforma çıkan Yıldırım, vatandaşları selamladı. Konuşması sırasında ses kısıklığı yaşayan Yıldırım, özel bitki çayı içti.

Açılış sonrası Yıldırım, son vali kararnamesinde Erzincan Valiliğinde görev değişikliği olduğunu aktararak, "Önceki valimiz Süleyman Kahraman'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz, bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Yeni valimize de 'hoş geldiniz' diyoruz, valimizden aldığı bayrağı daha da ileriye, daha güzel hizmetlere taşıyacağına inancımız tamdır." diye konuştu.

Boynuna 24 Erzincanspor atkısı takan Başbakan Yıldırım, konuşmanın sonunda vatandaşlara karanfil dağıttı.

Türk bayrakları ile süslenen alanda "Kutlu yürüyüşle, Erzincan sizinle", "İlk günkü aşkla, Erzincan seninle", "Erzincan seninle gurur duyuyor", "Başbakanımızın takımı Erzincanspor'a şampiyonluk yakışır" yazılı pankartlar asıldı ve meydandaki vatandaşlar tarafından dev Türk bayrağı açıldı.

Açılışa, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Çiğdem Karaaslan da katıldı.

(Bitti)

Son Güncelleme: 06.09.2016 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.