13 Ekim 2016 Perşembe 14:13
Esad, Rusya'nın Türkiye'yi değiştirmesini umuyor

 Beşar Esad, "Suriye'nin tek ümidi Rusya ve Türkiye arasındaki yakınlaşma" dedi.

Rusya, halihazırda Suriye'deki Şam rejiminin en güçlü destekçisi konumunda ve son bir haftada attığı adımlarla ülkeye kalıcı olarak yerleşiyor.

Beşar Esad'ın mutlak şekilde iktidarı bırakmasını isteyen Ankara ise, 24 Kasım 2015'te sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesi sonucu köprüleri attığı Moskova ile ilişkileri onarıyor. ABD ve Batılı müttefiklerle aynı cephede yer alan Türkiye, 24 Ağustos'ta IŞİD'lileri temizlemek için Suriye'ye sınır ötesi harekat başlatmıştı.

ANKARA VE MOSKOVA ANLAŞMIŞ DEĞİL

İki ülkenin Suriye krizindeki pozisyonu farklı olsa da ekonomik ve enerji işbirliği anlaşmaları peş peşe imzalandı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da Rusya lideri Vladimir Putin'le buluştu. Putin ise, hafta başında İstanbul'da Erdoğan'la görüştü. Liderler, Ağustos ayında yaptığı açıklamalarda ilişkilerde yeni bir sayfa açıldığını söylemişti.

DÖRTLÜ ZİRVE

Suriye'de 12 Eylül'de ilan edilen geçici ateşkesin bir hafta sonra çökmesiyle karşı karşıya gelen ABD ve Rusya, Cumartesi günü yeniden masaya oturuyor. İsviçre'nin Lozan kentindeki zirvede Türkiye ve Suudi Arabistan da yer alacak.

Son Güncelleme: 13.10.2016 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.