04 Temmuz 2015 Cumartesi 10:44
Esad ve DAEŞ Anlaştı !

Esad - DAEŞ anlaşmasının perde arkası ortaya çıktı. Buna göre: Rejim, kendilerine saldırmaması karşılığı anlaştığı PYD'ye DAEŞ'in saldırmasından rahatsız. Esad ve DAEŞ ortak düşman ÖSO'ya karşı ortak savaşacak. DAEŞ, ÖSO komutanlarına suikast düzenleyecek.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki gece "DAEŞ ve Esad 28 Mayıs'ta Haseke'de görüştü" açıklamasının perde arkasına SABAH ulaştı. Haseke'nin Şeddadi belgesinde bir gaz üretim tesisinde gerçekleşen görüşmeye ilişkin rapora göre, toplantıya Esad rejiminin iki komutanı Talal Ali ve Kamışlı'da askeri istihbarat başkanı olan Albay Ahmed Abdel Wahhab katıldı. DAEŞ'ten ise Faisal Ganim Ebu Muhammed, Ebu Ramzi ve avukat Fadıl el-Selim Ebu Mustafa isimli komutanlar toplantıda yer aldı. İki taraf ortak düşman olan muhaliflere ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) karşı birlikte savaşma kararı aldı.İşte o raporun tüm çarpıcı detayları: 

HEDEF HALEP: 
Esad rejimi ve DAEŞ özellikle muhaliflerle sorun yaşanan Halep'in kuzeyi gibi belli bölgelerde işbirliği yapacak. DAEŞ'in ÖSO'ya karşı saldırılarını artırmasına karşılık, rejim de hava saldırılarında yoğunlaşacak 

O KOMUTANI ÖLDÜRÜN: 
Suriye rejimi DAEŞ'ten Şam'ın banliyölerindeki Doğu Guta'da faaliyet gösteren Ceyş el-İslam (İslam Ordusu) lideri Zehran Aluş gibi güçlü muhalif liderlerin öldürülmesini istedi. 

REJİMDEN İKİ ŞEHİR: 
DAEŞ'in Esad'a yardım etmesinin karşılığında ise, rejim Tedmur ve Sühne gibi bazı şehirleri militan gruba verecek. 

PETROL ANLAŞMASI: 
Rejim DAEŞ'ten petrol alacak ve hem boru hatları hem de tankerlerle petrol satmasına izin verecek. 

PYD'YE DEĞİL MUHALİFLERE SALDIRIN: 
Rejim temsilcileri daha önce rejim ve Demokratik Birlik Partisi (PYD)'nin silahlı kanadı olan Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile bir anlaşma yapıldığı için DAEŞ'in Kürt bölgelerini ele geçirmesine itiraz etti. Anlaşmaya göre Kürt tarafı ve Şam birbiriyle savaşmayacak, ve rejim güçleri Kürt bölgelerinin kontrolünü PYD'ye bırakacak. 

Son Güncelleme: 04.07.2015 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.