24 Ocak 2021 Pazar 15:03
Esed Ayasofya'nın kopyasını açıyor

Esed, Ayasofya'nın kopyasını kilise olarak açıyor

Müzeden aslı olan camiye dönüştürülen Ayasofya'nın kopyası Suriye'de kilise olarak Temmuz ayında açılacak. Esed'in yapılması için talimat verdiği kilise aynı zamanda milis anıtı olacak.

Müzeden aslı olan camiye dönüştürülen Ayasofya'nın bir kopyası Suriye'de yapılıyor. Temmuz ayında açılacak olan kilise aynı zamanda milis anıtı olacak.

Suriye'nin Sukeylebiye kentinde Beşar Esad'ın talimatıyla Ayasofya Camii'nin kopyası yeni bir kilise inşa ediliyor.

Bir Ortodoks katedrali olarak hizmet verecek olan tapınak, aynı zamanda kentte yaşamını yitiren askerlerin anıtı olacak.

TEMMUZ'DA BİTECEK

İstanbul'daki Ayasofya'dan esinlenerek geçen sonbaharda yapımına başlanan kilisenin,Temmuz 2021’de tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

MİLİS ANITI OLACAK

Şehir milisleri komutanı Nabil Abdullah, Hıristiyan nüfusun çoğunluğu oluşturduğu Sukeylebiye kentinde inşa edilecek tapınağın sadece bir kilise değil, aynı zamanda kenti militanların saldırılarından korurken yaşamını yitiren asker ve milislerin anıtı olacağını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.