14 Temmuz 2015 Salı 12:04
Esed'in Kadın Sniperlarına Operasyon: 40 Ölü

Suriye’nin birçok yerinde zayıflayan Esed güçleri orduya kadınları alarak eğitmeye devam ediyor. Muhaliflerin Dareyya’da Esed ordusuna düzenlediği operasyonda 40 kadın sniper öldürüldü.


Esed gün geçtikçe cephede muhalifler karşısında güç kaybetmeye ve gerilemeye devam ediyor. Suriye genelinde her gün onlarca askerini kaybeden Esed güçleri orduya aldığı kadın askerlerin eğitimini hızlandırdı.

Esed rejimi orduya aldığı kadınları genellikle keskin nişancı olarak eğitmeyi tercih ediyor. Rejim tarafından eğitilen kadın sniperlar çoğunlukla Dareyya Cephesine gönderilerek hareket eden her şeyi vurma emri veriliyor. 

Kadın sniperlerden bir asker bir günde 11 kişiyi öldürerek komutanı tarafından başarı belgesi aldığını ve bununla gurur duyduğunu söylüyor.

Bu katil kadın sniperlere operasyon düzenlemek için işe koyulan muhalif Ecnaduşşam birliği bir rejim askerinden para karşılığı gereken bilgilere sahip oluyor. 

Öldürülen rejim askerlerinin kimlikleriyle bölgeye sızan muhalifler, kadın sniperleri taşıyan otobüsün geçtiği yola mayın döşeyerek pusu hazırlıyor. Otobüsü havaya uçuran muhalifler yaklaşık olarak 40 sniperi öldürdüğünü açıkladı.

Kaynak: Suriye Haber Ajansı

Son Güncelleme: 14.07.2015 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.