28 Şubat 2015 Cumartesi 10:16
Filistin özgür olmadan ümmet huzura kavuşmaz

Tunus’un ileri gelen İslamî hareketi Nahda’nın lideri İslamcı düşünür Raşid El-Gannuşi, Gazze’nin gösterdiği direniş ve kararlılıkla bütün herkesle yarış halinde olduğunu ifade etti.

FİLİSTİN, İSÂM COĞRAFYASININ KALBİ 

Gazze’deki Rabat Akademisi tarafından  geçen perşembe günü düzenlenen “Filistin... İşgalin Sebepleri ve Zaferin Araçları” başlıklı uluslararası sempozyumun kapanış oturumunda yaptığı konuşmada Tunus Nahda hareketinin lideri Raşid El-Gannuşi, Filistin özgür olamadan ümmetin huzura kavuşamayacağına dikkat çekti.

Filistin’in İslâm coğrafyasının kalbi konumunda olduğuna dikkat çeken Gannuşi, bu kalbe bir şey gelmesi durumunda İslam coğrafyasının tümünde huzurun kaçtığını, dolayısıyla bu kalbe bir şey geldiğinde tüm ümmetin harekete geçmesi, çözüm bulmak için yolları araştırması gerektiğini dile getirdi.

ÖNCE İMANDA YÜKSELİŞİ GERÇEKLEŞTİRMELİYİZ

İslâmî hareketin ileri gelen fikir adamlarından olan Gannuşi, zaaftan kurtulmak için önce imanda yükseliş gerçekleştirmek, bilgide üstün dereceye gelmek ve safları birleştirmek gerektiğini hatırlatarak; “sonra hep birlikte ellerimizi zaferin sebeplerine uzatmamız gerekir” dedi.

Raşid El-Gannuşi’nin Filistin davasıyla ilgili yayınlanmış birden fazla eseri ve Filistin direnişini destekleyen çok sayıda makalesi bulunuyor.

Son Güncelleme: 28.02.2015 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.