20 Ekim 2016 Perşembe 11:39
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk savaş uçakları Suriye'de PYD'yi vurdu!

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ  başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut  güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos'da  başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sürüyor.

Harekatın 58'inci gününde, Azaz-Rai-Cerablus hattında halen kontrol  edilen bölgede arama/tarama, keşif, gözetleme, hedef tespiti, ele geçirilen  bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme, çıkacak fırsat  hedeflerini etkisiz hale getirme ve kontrol altına alma faaliyetlerine devam  edildi.

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda bir muhalif şehit olurken, bir  muhalif yaralandı, destek sağlayan TSK unsurlarında zayiat yaşanmadı.

PKK/PYD, Bab istikametindeki 5 meskun mahal (Al Hasi, Eashiyah, Urum  Al Qurah, Wardiyah, Kawl Suruj) ve Shahba Barajı'nı ele geçirerek, kontrol altına  aldığı alanı doğuya doğru genişletti. Muhalif unsurlarca ise harekatın  başlangıcından bu yana 155 meskun mahalde kontrol sağlandı.

Belirlenen 42 DEAŞ ve 13 PKK/PYD hedefine ateş destek vasıtalarıyla  atış yapılmak suretiyle terör örgütü mensupları baskı altına alınarak, manevra  kabiliyetinden yoksun bırakıldı.

160-200 PKK/PYD'li terörist etkisiz hale getirildi

Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla, PKK/PYD'nın yeni kontrol altına  aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atılırken, terör örgütü unsurlarınca  karargah, toplanma/barınma ve silah/mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina, bir  zırhlı araç, ikisi silahlı 4 araç imha edildi. Harekat sonucunda yaklaşık 160-200  PKK/PYD terör örgütü unsurunun etkisiz hale getirildiği belirlendi.

Koalisyon güçleri tarafından Taanah'da tespit edilen DEAŞ unsurlarına  yönelik icra edilen bir hava harekatında bir DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi.

DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı  madde tespit ve imha timleri tarafından 10 el yapımı patlayıcı (EYP) kontrollü  olarak imha edilirken, harekatın başlangıcından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 31  mayın ve bin 218 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Azaz-Rai-Cerablus hattında, gelişmelere yönelik gerekli emniyet  tedbirleri alınarak, halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef  tespiti, ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme,  çıkacak fırsat hedeflerini etkisiz hale getirme ve kontrol altına alma  faaliyetlerine devam edilmesi planlandı.

Suriye sınır hattında, silahlı insansız hava aracı ile kesintisiz  keşif ve gözetleme faaliyeti icra ediliyor.

AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve  bölgede bulunan sivillere, günde üç öğün sıcak yemek veriliyor ve sağlık  hizmetleri karşılanıyor.

Bilgilendirmede, Suriye'nin kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına  destek veren TSK'nın bölgede yaşayan sivillerin zarar görmemesi için her türlü  tedbiri aldığı, bu konuda azami hassasiyet gösterdiği bildirildi.

Öte yandan, muhalif unsurların, sabah erken saatlerde DEAŞ'ın  kontrolünde bulunan Aktarin, güneyindeki Baruzah meskun mahallini kontrolü altına  aldığı da kaydedildi.

Son Güncelleme: 20.10.2016 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.