19 Kasım 2016 Cumartesi 12:33
Fırat Kalkanı operasyonunun 88'nci gününde  20 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat Kalkanı Harekatı'nın 88'inci gününe dair bilgilendirmede bulunuldu.

Yapılan bilgilendirmede, 12 PYD/PKK'lı terörist ile 8 IŞİD'li teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.


Bilgilendirmede şunlar denildi:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

19 Kasım 2016 günü saat 07.00’e kadar meydana gelen gelişmeler:

Karadağ sektöründe; karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Muhalif unsurlardan oluşan yedi Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, 2 meskun mahalde (Al Azrak ve Al Ghuz) kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlanmasına yönelik mayın/EYP temizliği faaliyetleri devam etmektedir.

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 Muhalif yaralanmış, 12 PYD/PKK TÖ ve 8 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir.    

DEAŞ TÖ mensuplarınca, El-Bab batısında yer alan Al Kufayr bölgesinde, 2 adet Tanka güdümlü tanksavar roketi ile yapılan saldırı sonucu personelimizde herhangi bir zayiat meydana gelmemiş, her iki tank da hafif hasar almıştır.  

Muhalif unsurlarca, harekâtın başlangıcından bu yana 214 meskûn mahalde (yaklaşık 1780 km²) kontrol sağlanmıştır.

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 88 DEAŞ TÖ hedefine, 6 PYD/PKK TÖ hedefine ateş destek vasıtalarıyla atış yapılarak, DEAŞ TÖ ve PYD/PKK TÖ mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, hava harekâtı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak “yerde bekler” uçak görevlendirilmiştir.

Koalisyon güçleri tarafından hava harekâtı icra edilmemiştir.

DEAŞ TÖ’den temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 1 mayın ve 50 EYP kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 40 mayın ve 1637 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir.

 Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriyekuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

Son Güncelleme: 19.11.2016 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.