19 Kasım 2015 Perşembe 15:39
Fransa Kimyasal Saldırısı Riski Var


Başbakan Valls, Fransa'nın terör örgütlerinin kimyasal ya da biyolojik saldırılarının hedefi olabileceği uyarısında bulundu.

Reuters'ın haberine göre; Valls bugün Parlamento'da yaptığı konuşmada, "Hiçbir şeyi ihtimal dışında bırakmamalıyız. Bunu bütün önlemleri alarak söylüyorum. Fakat biliyoruz ve aklımızda tutuyoruz ki kimyasal silah veya bakteri silahı kullanılması riski de var" dedi. 

POLİSE SİLAH KULLANMA İZNİ

AFP'nin geçtiği bir haberde ise polis tarafından bugün yayınlanan bir talimatta, güvenlik güçlerinin görevde olmadıkları günlerde de silah taşımalarına izin verileceği belirtildi.

AFP'nin gördüğü talimatta, polislerin herhangi bir karışıklığı önlemek adına kolarına bir pazubant takmaları koşuluyla terör saldırılarında silahlarını kullanmalarına da izin verileceği yazıyor.

BELÇİKA'DA 'PARİS' OPERASYONU

Öte yandan, Belçika polisi, geçen Cuma günü gerçekleştirilen bir dizi saldırıda Stade de France stadyumu önünde kendini patlatan intihar bombacısıyla ilgili altı adrese baskın düzenledi.

AFP'nin haberine göre; bir savcı, operasyonların Bilal Hadfi'nin ailesi, arkadaşları ve onunla doğrudan bağlantısı olan başkaca insanlara yönelik olduğunu söyledi.

Fransa vatandaşı olan Hadfi'nin, Belçika'da yaşadığı ve bir süre Suriye'de kaldığı biliniyor.

Son Güncelleme: 19.11.2015 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.