18 Kasım 2016 Cuma 18:30
Fransa'da Türkiye tartışması damga vurdu ! Türkiye AB'ye ait değil ?

Fransız sağının önde gelen adayları eski başbakanlar Allain Huppe, François Fillon ve eski Cumhurbaşkanı Nicola Sarkozy cumhurbaşkanlığı ön seçimlerinin başlamasına günler kala televizyondaki açık oturumda kozlarını paylaştı.

AB-TÜRKİYE ARASINDAKİ MÜLTECİ GERİ KABUL ANLAŞMASINA ELEŞTİRİ

Açık oturumda puan toplayan Alain Juppe Avrupa Birliği ile Türkiye arasında varılan mülteci geri kabul mutabakatını eleştirdi.

Mutabakata Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında varıldığını belirten Juppe, "Kabul edilmesi mümkün olmayan mutabakat şartlarına katlanmak zorunda kaldık”, dedi.

Eski FransaBaşbakanı Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine ‘uygun olmadığını' da sözlerine ekledi.

'TÜRKİYE'DE REJİMİN DEĞİŞİYOR OLMASI AB ÜYELİĞİNİ DAHA DA ZORLAŞTIRIYOR'

Anketlerde önde görünen eski Başbakan Alain Juppe, "Çok eskiden de söyledim, Türkiye Avrupa Birliği'ne (AB) ait değil. Türkiye'de şu an rejimin değişiyor olması Türkiye'nin AB üyeliğini daha da olanaksız kılıyor" dedi.

Son Güncelleme: 19.11.2016 00:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.