12 Haziran 2015 Cuma 18:53
Gazze'den İsrail'e Roket Atıldığı İddiası

İsrail ordusu'ndan yapılan açıklamada, atılan roket nedeniyle ülkenin güneyindeki Aşkelon ve çevresinde sirenlerin çaldığı bildirildi.
 
Ordu kaynaklarına dayandırılarak Jerusalem Post gazetesinde yayımlananhaberde ise roketin Filistin topraklarına düştüğü ileri sürüldü.
 
Filistinli direniş gruplarından konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.
 
İsrail uçakları, Cumartesi günü güney bölgesine roket atıldığı iddiasıyla Gazze Şeridi'ne saldırı düzenlemişti. İsrail'in bu eylemi, son haftalarda Gazze'den roket atıldığı iddiasıyla düzenlediği üçüncü hava saldırısı olmuştu.
 
Saldırıyı bahane eden İsrail, Gazze Şeridi'ne açılan Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun sınır kapılarını da bir günlüğüne kapatmıştı.
 
İsrail'in 2006'dan bu yana abluka altında tuttuğu Gazze'de giriş çıkış yapılan 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, bu ülkenin kontrolünde bulunuyor. Bölgenin 4 ticari sınır kapısı, Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun, yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim kapısı ise bazı ticari ürünlerin geçişi için zaman zaman açılıyor.
 
Mısır yönetimi de Temmuz 2013'teki darbenin ardından Refah Sınır Kapısı'nı kapatmıştı. Bu sınır kapısı da 2013'ten beri yılda birkaç kez kısa süreliğine ve bazen tek taraflı açılıyor.

Son Güncelleme: 12.06.2015 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.