14 Haziran 2016 Salı 15:33
Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: Türkiye bir dönem imam hatip düşmanlığı

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin bir dönem "imam hatip düşmanlığı" yüzünden meslek okullarını kaybettiğini, ara iş gücü eleman ihtiyacının had safhaya ulaştığını belirterek, "Gelinen noktada taraflı tarafsız herkes imam hatipleri kapatma adına meslek liselerinin kapatılmasının ne kadar yanlış olduğunu gördü. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de imam hatiplerin Türkiye gerçeği olduğunu, bu halkın bağrından çıkan okullar olduğunu ve bu millete hizmet etmek için daha fazla gayret göstermesi gereken okulların başında geldiğini görmüş olacaklar." dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesinde İmam Hatip Okulları Platformu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, ramazanda hayır işlemek için bir araya gelmenin en güzel şeylerden biri olduğunu bildirdi.

Ramazanda bile dünyada ve Türkiye istenmeyen olayların yaşandığına işaret eden Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Dünyaya, Türkiye'ye baktığımızda maalesef ramazanda dahi kan akıtmaktan geri durmayan, her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu işleme noktasında kendine hiçbir bariyer koymayan insanlar var. Bazıları bunu İslam adına da yapsa, ne adına yaparsa yapsın insanlığa karşı işlenen her türlü terör suçun karşısında dün olduğu gibi bugün de yarın da bizler karşı durmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyorsunuz ki terörün ne dini, ne milliyeti, ne kimliği var. Terör ne adına yapılırsa yapılsın gerçekten insanlık suçu. AK Parti hükümetleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak dün olduğu gibi bugün de teröre karşı duruşumuzu sergiledik."

Terör örgütlerinin hepsinin bir olduğuna dikkati çeken Tüfenkci, "DEAŞ'ı da bir gördük, PKK'yı da DHKP/C'yi de El-Kaide'yi de bir gördük. Dolayısıyla bütün dünyadan da aynı tavrı ve duruşu bekliyoruz." ifadesini kullandı.

- "İmam hatipler bu ülkenin bağrında her zaman var olmuş"

Tüfenkci, imam hatip okullarının kurulduğu günden itibaren birçok mücadelenin içerisine girdiğini, Cumhuriyetin belirli yıllarından itibaren var olma mücadelesi verdiğini belirtti.

Bakan Tüfenkci, yapılan çalışmaları Türkiye'nin demokrasi mücadelesine benzeterek, "İmam hatip okullarının Cumhuriyetin belirli yıllarından itibaren hayatta kalma, var olma mücadelesi, tıpkı Türkiye'nin demokrasi mücadelesi gibi kimi zaman zirvelere çıkmış, kimi zaman imam hatipler horlanmış, kimi zaman dışlanmış, kimi zaman terörist gözüyle bakılmış ama bu halkın bağrında imam hatipler her zaman var olmuş" diye konuştu.

Bugün gelinen nokta itibarıyla imam hatip okullarının Türkiye'nin bir gerçeği ve Türkiye eğitim sistemi içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"İmam hatiplerin önümüzdeki yıllar içerisinde eğitimdeki kalitesiyle yetiştirdiği insanlarla bu topluma, Türkiye'ye daha fazla yararlı olacağından hiç kimsenin kuşkusu yok. Önemli olan bizim gençlerimize, çocuklarımıza, öğrencilerimize, kaliteli mekanları sağlama, eğitim materyallerini sağlama ve kaliteli hocaların buralarda görev almasını sağlayarak oradan yetişen çocuklarımızın, vatan evlatlarımızın, tıpkı diğer liselerde olduğu gibi kaliteli bir şekilde yetişmesi. Türkiye bir dönem imam hatip düşmanlığı yüzünden meslek okullarını da kaybetti. Ara iş gücü eleman ihtiyacı da had safhaya ulaştı. Gelinen noktada taraflı tarafsız herkes imam hatipleri kapatma adına meslek liselerinin kapatılmasının ne kadar yanlış olduğunu gördü. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de imam hatiplerin Türkiye gerçeği olduğunu, bu halkın bağrından çıkan okullar olduğunu ve bu millete hizmet etmek için daha fazla gayret göstermesi gereken okulların başında geldiğini görmüş olacaklar."

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Son Güncelleme: 01.09.2016 19:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.