19 Temmuz 2015 Pazar 10:36
Halep 15 Gündür Susuz


Suriye'de uzun süredir rejim güçlerinin hava saldırılarına maruz kalan Halep'te elektrik kesintisinin yanı sıra bazı mahallelere 15 gündür su verilmemesi bölge halkının daha da mağdur olmasına yol açtı.

Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırıları nedeniyle birçok su şebekesi hasar gördü. Rejim, muhaliflerin denetimindeki bölgelere elektrik vermezken son 15 günden bu yana Halep'in Şear, Meşhed, Tarik Bab ile Ensari mahallelerinde su kesintisi de yaşanıyor. Su kesintisinin olduğu mahallelerde halk, içme suyunu kuyu ve çeşmelerden sağlamaya çalışıyor.

Meşhed mahallesi sakinlerinden Muhammed Cebeli, yaklaşık iki haftadır devam eden su kesintisi nedeniyle Meşhed mahallesinde ikamet edenlerin büyük bir mağduriyet içinde olduğunu anlattı.

Halkın mahalledeki kuyu ve çeşmelerden içme suyu temin etmeye çalıştığını ifade eden Cebeli, "Su kesintisinin neden kaynaklandığını tam olarak bilmiyoruz. Bazıları rejimin, muhaliflerin denetimindeki bölgelere giden şebekelerin suyunu kestiğini, bazıları da elektrik kesintisi nedeniyle su verilemediğini söylüyor" dedi. Kuyu sularının içmeye elverişli olmadığını söyleyen Cebeli, "Halk, su kesintisinden dolayı zor günler geçiriyor. Kuyulardan temin edilen su temiz değil, birçok mikrop barındırıyor" diye konuştu.

Şear mahallesi sakinlerinden Ebu Salih de 15 günden bu yana mahallenin suyunun kesik olduğunu, elektrik olmadığı için de su depolarının dolmadığını belirtti.

Yardım kuruluşlarının mahalleye tankerlerle su taşıdığını ve halkı temiz su ihtiyacını taşıma suyla karşılamaya çalıştığını aktaran Salih, "Halk, kuyu ve çeşmelerden doldurulan suyu evlerine taşıyor. Bazı kuyu ve çeşmelerin başında uzun kuyruklar oluyor" dedi.

Son Güncelleme: 19.07.2015 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.