20 Ekim 2015 Salı 09:47
Halep'ten göç dalgası

Rusya'nın hava saldırılarıyla birlikte karadan muhaliflere karşı harekete geçen Şam rejiminin operasyonları nedeniyle Halep'te son 72 saat içinde 70 binden fazla kişi evlerini terk etti
Rusya'nın hava saldırılarıyla birlikte karadan muhaliflere karşı harekete geçen Şam rejiminin operasyonları nedeniyle Halep'te son 72 saat içinde 70 binden fazla kişi evlerini terk etti. Suriye'de Rusya'nın 30 Eylül'den bu yana devam eden hava operasyonları ve rejim birlikleriyle Hizbullah milislerinin karadan yürüttüğü saldırılar yeni bir göç dalgası başlattı. BBC'ye konuşan Suriye Tıbbi Yardım Birliği Başkanı Zaydun Al Zuabi, bölgede yaşananları aktardı. Zuabi'ye göre Halep'ten son 72 saat içinde en az 70 bin kişi evlerini terk etti. Beşar Esad'ın ordusu Rusya'nın hava desteğini alarak geçtiğimiz hafta Halep'e kara harekatı başlatmıştı. Doktor Zuabi de Halep'in güneyindeki çatışmalar nedeniyle ziyaret ettikleri köy ve kasabalarda artık neredeyse hiç kimsenin kalmadığına dikkat çekti. 

MUHALİF KOMUTAN ÖLDÜRÜLDÜ 
"Açık alanlarda binlerce insanı kaçarken gördük. Bu olay çok yeni, en fazla son 72 saat içerisinde evlerini terk etmişler" diyen Zuabi, kaçanların yanlarında herhangi bir çadır ya da barınak sağlayacak bir şey olmadığını da ifade etti. Zuabi ayrıca, "Yanlarında yeterli gıda dahi yok. Bombardımanlar da tüm şiddetiyle devam ediyor. Gökyüzünde savaş uçaklarını ve helikopterleri gören siviller büyük korku içinde kaçışıyor" dedi. BBC'deki haberde Türkiye'den son zamanlarda yapılan "yeni göç dalgası" uyarıları da hatırlatıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu da önceki gün Halep çevresinde yoğunlaşan çatışmaların yeni bir göç dalgasına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Öte yandan İran Devrim Muhafızları'nın İmam Hüseyin Tugayları komutanlarından Albay Müslim Hizab adlı İranlı komutanın Şam'da öldürüldüğü bildirildi. Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Nureddin Zengi Tugayları'ndan yapılan açıklamada ise Nasif İsmail isimli komutanın Halep'in güneyinde Suriye rejiminin saldırılarında öldüğü kaydedildi. 

ÜNLÜ YÖNETMENİN OĞLU EL KAİDE SAFLARINDA 
Rambo / İlk Kan, Indiana Jones / Son Macera ve Cesur Yürek gibi ünlü Hollywood filmlerinde yönetmen yardımcılığı yapan Patrick Kinney'in oğlu Lucas Kinney'in Suriye'de El Kaide saflarında savaştığı ortaya çıktı. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Londra'da doğan 26 yaşındaki Lucas Kinney ismini de Ebu Beşir El Britani olarak değiştirdi. Babası Steven Spielberg ve Mel Gibson gibi isimlerle birlikte çalışan Kinney'in, 2013'te Mısır üzerinden Suriye'ye gittiği kaydedildi. O tarihten bu yana El Kaide saflarında yer alan Lucas Kinney'in örgütün propaganda görüntülerinde de yer aldığı belirtildi.

Son Güncelleme: 20.10.2015 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.