29 Ocak 2016 Cuma 10:07
Hollanda Sığınmacıları Türkiye'ye geri gönderecek !

AB'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu'nun Başkanı Jean-Claude Juncker, 'Samsom Planı'nın illegal olduğunu belirtti. Juncker'in sözcüsü Hollanda'da İngilizce olarak yayın yapan Financieele Dagblad gazetesine yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği'nin sığınmacıların geri gönderilmesinde görev almayacağını" belirtti. 

DutchNews'ün haberine göre; Avrupa Komisyonu eski üyelerinden Belçikalı siyasetçi Karel De Gucht de, Belçika radyosuna yaptığı açıklamada planı "gerçekçilikten uzak" olarak değerlendirdi.  

SAMSOM PLANI NELERİ ÖNGÖRÜYOR?  

Hollanda İşçi Partisi lideri Diederik Samsom tarafından ana hatlarıyla anlatılan plana göre; Yunan adaları üzerinden Avrupa'ya giren göçmenler deniz yoluyla hemen Türkiye'ye geri gönderilecek. Buna karşılık Avrupa Birliği de Türkiye'deki 250 bin mülteciyi kabul edecek. Hollanda radyosuna konuşan sosyal demokrat lider Samsom, uluslararası yetkililerce üzerinde çalışılan planın bahar aylarına kadar hayata geçirilmesi gerektiğini; böylelikle, havalar ısınınca artan göçmen akınının önüne geçilebileceğini söyledi.

İlk gemilerin Mart ya da Nisan'da hareket etmesini öngördüklerini belirten Samsom; plan çerçevesinde, Midilli, Sakız ve İstanköy gibi Yunan adalarına ulaşan göçmenlerin Türkiye'ye geri gönderileceğini ifade etti.

Son Güncelleme: 29.01.2016 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.