17 Eylül 2017 Pazar 10:01
Hz. Muhammed'e Whatsapp üzerinden hakarete idam cezası

Whatsapp üzerinden arkadaşına İslam Peygamberi Hz. Muhammed'le dalga geçen şiir gönderdiği için 2016 yılında tutuklanan Nedim James adındaki Hristiyan, Pakistanlı makamlarca idama mahkum edildi.

Yakın arkadaşının şikayeti üzerine başlatılan süreçte Hristiyan Nedim James, ‘mukaddesata hakaret’ suçundan yargılandığı mahkemece idama mahkum edildi.

Pakistan İslam Cumhuriyeti kanunlarına göre ‘mukaddesata hakaret’ suç kapsamında değerlendirilirken Hz. Muhammed’e saldırmak idamla sonuçlanabilecek davaları beraberinde getiriyor.

35 yaşındaki Nedim James, Temmuz 2016’da tutuklanarak hapse konulmuştu. Devam eden mahkeme süreci, idam kararıyla sonuçlandı.

Avukat Riaz Anjum, müvekkilinin temyiz için başvuruda bulunacağını belirtti.

Çok sayıda etnik köken ve dini inancın bir arada yaşadığı Pakistan’da sık sık karşılıklı ‘mukaddesata hakaret’ suçlarının işlendiği biliniyor.

Uluslararası basın Nisan ayında Meşal Han adındaki Üniversite öğrencisinin yurtta din hakkında sarf ettiği sözlerin ardından öldürülene kadar dövüldüğünü yazmıştı.

Olayla ilgisi bulunduğu iddia edilen 20 kişi ve bazı fakülte üyeleri gözaltına alınarak sorgulanmıştı.

Son Güncelleme: 17.09.2017 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.