04 Ağustos 2017 Cuma 09:41
İhh'dan Halep'in İlçesi Bab'a Gıda Yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Halep'in Bab ilçesinde yardıma muhtaç 3 bin aileye pirinç yardımında bulundu.

İHH Suriye Çalışmalar Sorumlu Yardımcısı Yusuf el-Bekkur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''İHH olarak Bab ilçesinde yardıma muhtaç 3 bin aileye 21 ton pirinç yardımında bulunduk. Her aileye 7 kilogram pirinç verdik.'' dedi.

Bab'a yönelik insani yardımların devam edeceğinin altını çizen Bekkur, ''Daha önceden tespit edilen ailelere yardım kartı dağıttık. Bu aileler verdiğimiz kartlarla gelip bizden pirinçlerini almaya başladı. Kurban Bayramı'nda ilçedeki yardıma muhtaç ailelere et dağıtımımız olacak'' diye konuştu.

İHH'nın yardım dağıtım noktasına gelen Bab sakinlerinden Ahmed Ebu Ful, ''Bu yardımları dağıtanlardan Allah razı olsun. Allah onlara daha çok versin. Allah Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin. Allah ondan razı olsun. Buralar, onun sayesinde kurtarıldı.'' ifadesini kullandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin İdlib ve Halep'in kuzeyindeki Azez ve Cerablus ilçesinde savaş nedeniyle yerlerinden olan Suriyelilere düzenli insani yardım yapıyor.

Son Güncelleme: 04.08.2017 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.