14 Mayıs 2015 Perşembe 17:33
İhvan Lideri İsmail Hapiste Öldü

Mısır güvenlik kaynaklarına göre, 3 Temmuz 2013 tarihinde yapılan askeri darbenin ardından tutuklanan Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan Müslimin) liderlerinden Farid İsmail, sağlık sorunları sebebiyle hayatını kaybetti. Kaynaklar, İsmail’in ölmeden birkaç gün önce Zagazig bölgesinde bir hapishaneden Kahire Hastanesi'ne gönderildiğini belirtti.

57 yaşındaki Farid İsmail, askeri darbeyle görevden uzaklaştırılıp tutuklanan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde parlamento üyesiydi. İsmail, Abdulfettah Sisi’nin liderliğinde yapılan askeri darbenin ardından tutuklanmıştı.

Hasta olan İsmail’in sağlık durumu hapisteyken daha da kötüleşti. Mısır’da Meşruiyete Destek ve Darbeye Karşı Koalisyonu ise İsmail’in ölümünün hapishane idaresinin ihmalkâr davranmasından kaynaklandığını öne sürdü.

Teşkilata bağlı Adalet ve Hürriyet Partisi de, Mısır güvenlik güçlerini İsmail’in ölümünden sorumlu tutarak, hapishane yönetiminin kendisine gereken ilaçları vermediğini dile getirdi.

Son Güncelleme: 14.05.2015 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.