24 Mart 2016 Perşembe 16:44
Irak 4 köyü IŞİD'den geri aldı işte o anlar !

Üç koldan Musul'a doğru ilerleyen askeri güçler, 4 köyü (El Nasır, Kermendi, Kızile, Khrberdan) IŞİD terör örgütünden geri aldığını ve 2 bomba yüklü aracın yok edildiği bildirdi. Operasyonlara, Nineva operasyonlar komutanlığının yanı sıra Haşdi Şabi güçlerinin de katıldığı ifade edildi.

Ortak operasyonlar komutanlığı resmi sözcüsü General Yahya Resul El Zubeydi basına verdiği bilgide "Fetih Operasyonu"na ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ile Irak Hava Kuvvetleri havadan ve 15. topçu tümeni karadan destek verdiğini açıkladı.

Irak devlet televizyonunun haberinde Ordunun harekatı Musul'u ele geçirmek üzere başlattığı belirtilirken, "Fetih Operasyonu'nun ilk kısmı, bazı köyleri özgürleştirmek ve Irak bayrağını yükseltmek için Ninova'yı özgürleştirme amacıyla şafak vakti başladı" denildi. 

Haberde sözlerine yer verilen General Yahya Resul, hem Irak hem de koalisyon hava güçlerinin harekatta önemli bir rol aldığını söyledi.  

Son Güncelleme: 24.03.2016 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.