15 Nisan 2015 Çarşamba 19:00
Irak'ta Korkunç Katliam Tehlikesi

AA muhabirine konuşan Enbar Güvenlik Danışmanı Tuğgeneral Aziz Halef et-Tarmuz, DAEŞ'in Elbu Ganim bölgesinin tamamını ve bitişiğindeki Es-Sicariye bölgesinin büyük bölümünü denetimi altına aldığını söyledi. Tarmuz, Ramadi'nin doğusunda yönetimin kontrolünde sadece Es-Sufiye bölgesinin kaldığını kaydetti.

Elbu Ganim bölgesinin kaybedilme sebebine değinen Tarmuz, şöyle konuştu:

"Şii milislerin oluşturduğu El-Haşdu'ş-Şa'bi'nin (Halk Toplulukları) 3 gün önce savunma hattından çekildi. Aşiret savaşçıları o bölgelerde DAEŞ'e karşı kaleşnikoflar ile çatışmaya başladı ki kalaşnikof DAEŞ'in elindeki silahların yüzde biri bile etmez. Bunun yanı sıra aşiret savaşçıları ve emniyet güçlerinin cephanesi tükendi. Silah ve cephane yardımı azaldı"

Bölgedeki vatandaşların durumunu anlatan Tarmuz, "DAEŞ yüzlerce aileyi kuşattı, çıkmalarını engelliyor. Kuşatma altındaki tüm ailelerin DAEŞ tarafından öldürüldüğü Elbu Nemr katliamı gibi bir olayın yaşanmasından endişe ediliyor" dedi.

Geçen aylarda başta Sünni Elbu Nemr aşireti mensupları olmak üzere Enbar'daki birçok aşiret, DAEŞ'in saldırılarına maruz kalarak yüzlerce ferdini kaybetmişti.

Son Güncelleme: 15.04.2015 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.