07 Mart 2020 Cumartesi 14:56
İran'ın Önemli Komutanı Suriye'de Öldürüldü

2015 yılında Rusya'nın Suriye'ye gelmesine karşı çıkan isimlerin başında yer alan Debiriyan'ın Putin hakkında 'O kafirin' dediği ses kayıtları da ortaya çıkmıştı.

İranlı komutanın nasıl öldürüldüğüne ilişkin bilgi verilmedi. Fars Haber Ajansı Debiriyan'ı, Şam'ın güneyinde bulunan 'Sayida Zaynab Türbesi'nin koruyucusu' olarak tanımladı.

Debiriyan'ın terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'nin antik Tedmür (Palmira) kentini işgal ettiği 2015'te Tedmür komutanı olarak görev yaptığı belirtildi.

RUSYA VE PUTİN'E KARŞI ÇIKAN İSİMLERDEN BİRİYDİ

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından olan Ferhad Debiriyan, Rusya'nın Suriye'ye müdahil olmasına karşı çıkan isimlerin başında geldiği biliniyordu. İranlı komutanın Putin ile ilgili ses kayıtlarında ise 'O Kafir' diye bahsettiği de gündemde yer almıştı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.