05 Ocak 2020 Pazar 21:47
İran Nükleer Anlaşmaya Uymayacak!

İran ile Amerika Birleşik Devletleri'ni savaşın eşiğine getiren General Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından başlayan kriz, küresel boyutta genişleme yolunda. Tahran yönetimi, Batılı ülkelerle 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadan çekildiğini açıkladı.

İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi ABD'nin Irak'ta öldürmesinin ardından başlayan gerginlik tırmanmaya devam ediyor. İran hükümeti nükleer anlaşmadaki taahhütlerin hiçbirisine uymayacağını duyurdu.

İran ve Batılı ülkeler arasında 2015 yılında imzalanan anlaşma ile Tahran'ın nükleer çalışmaları denetim altına alınmıştı. Başkan Trump göreve geldikten sonra ABD bu anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmiş ve İran'a yaptırım uygulamaya devam etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.