05 Kasım 2019 Salı 09:34
İran'a ABD yaptırımları devam ediyor

ABD İran yaptırımlarına devam ediyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile yakın bağlantıları olan 9 kişi ve bir kuruluşa yaptırım kararı aldı. İran ise bu kararı "zorbalık" olarak niteledi.

Hakkında yaptırım kararı verilenler arasında Hamaney'in bir oğlu, dini liderin en yakın danışmanı ile yine İran yargısının en önemli ismi de bulunuyor.

ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin tarafından yapılan açıklamada, "İran dini liderinin etrafındaki isimlerinin bu yaptırım kararıyla hedef alındığı" belirtildi "bu kişilerin ABD yönetimine yönelik düşmanca eylemlerde bulundukları" iddia edildi.

İran'ın, Tahran'daki ABD Büyükelçilik binasını işgal edip buradaki 50 kişiyi rehin almasının 40. yıl dönümünde gelen bu açıklamada, haklarında yaptırım uygulanacak bu kişilerin ABD donanmasına yönelik Beyrut'ta 1983 yılında gerçekleşen bombalı saldırıdan, Arjantin'deki bir İsrail derneğine 1994 yılında düzenlenen saldırıdan ve çok sayıda siville yönelik işkence, yargısız infaz ve baskılardan sorumlu olduğu iddia edildi.

Hamaney'nin özel kalem müdürü Muhammed Muhammedi Golpayegani, yine dini liderin "sağ kolu" olarak bilinen Vahid Haghaniyan, İran yargısının başı Ebrahim Raisi ile Hamaney'in ikinci oğlu Mücteba Hamaney ile Genelkurmay Başkanı haklarında yaptırım uygulanacak isimler arasında yer alıyor.

İran: ABD yaptırımları zorbalık

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi, ABD'nin son yaptırım kararı için "zorbalık" ifadesini kullandı. Musavi, "Bu tür eylemler, ABD yönetiminin çaresizlik ve acizliğinin bir göstergesi" dedi.

Son Güncelleme: 05.11.2019 11:57
Anahtar Kelimeler:
ABDİranIrana Yaptırım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.