07 Ocak 2016 Perşembe 20:12
İran'dan beklenen Suudi Arabistan hamlesi geldi

Şii din adamı Nimr el Nimr’in idamı yüzünden Suudi Arabistan’la İran arasında büyük gerilim yaşanırken İran cephesinden flaş bir iddia geldi...  İran, Yemen'in Başkenti Sana'daki İran büyükelçilik binasının Suudi savaş uçakları tarafından vurulduğunu iddia etti.
AP haber ajansı, saldırının dün gece gerçekleştiğinin belirtildiğini geçti.
 
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari, Yemen'in Başkenti Sana'daki İran Büyükelçilik binasına Suudi Arabistan savaş uçaklarının füze saldırısı düzenlendiğini söyleyerek olayı kınadıklarını belirtti. Saldırıda, binanın hasar gördüğünü ve bazı güvenlik görevlililerin yaralandığını kaydeden İranlı sözcü, saldırının "bilinçli ve sehven" yapıldığı öne sürdü.


Diplomatik misyon binalarının her türlü şartta dokunulmazlık hakkı bulunduğunu söyleyen Ensari, "Riyad yönetiminin bu eylemi, diplomatik misyonların korunmasına yönelik uluslararası tüm hukuk kuralları ve konvansiyonlara aykırıdır " dedi.

Olaydaki zararların tazmini konusuna Suudi Arabistan'ın sorumlu olduğunu ifade eden Ensari, "İran'ın konuyu takip etme hakkını saklı tuttuğunu" ifade etti.
 
"ARAŞTIRIYORUZ"
 
Yemen’de Mart 2015’ten beri operasyon yapan ve Suudilerin başını çektiği koalisyondan yapılan açıklamada İran’ın iddiasının incelendiği ifade edildi. Koalisyon sözcüsü, Husilerin terk edilmiş elçilikleri askeri operasyonlar için kullandığına da dikkat çekti.İran, tüm Suudi Arabistan menşeli ürünlere yasak getirdi.

Ayrıntılar geliyor...

Son Güncelleme: 07.01.2016 20:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.