04 Şubat 2016 Perşembe 10:10
IŞİD havan mermisi attı, asker bombardımana tuttu

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Cerablus'tan 6 havan mermisi atıldı. 
 
  Alınan bilgiye göre, Halep'e bağlı Cerablus'un denetimini elinde bulunduran IŞİD militanlarınca ateşlenen havan mermileri, Karkamış ilçesine  isabet etti.
 
Mermilerden 3'ü Karkamış Belediyesi arkasındaki boş alana, biri Etiler  Mahallesi Nizip Bulvarı'na, 2'si de sınırdaki Karanfil Mahallesi'ndeki boş  araziye düştü. Olayda can ve mal kaybı yaşanmadı, patlamayan bir havan mermisinin imhası için uzman ekip çağrıldı.
 
Karkamış-Nizip kara yolu da havan mermisinin imhası için güvenlik  amacıyla trafiğe kapatıldı, sınır hattına yakın bölgedeki Karkamış Belediyesi  hizmet binası da boşaltıldı. Havan mermisinin düştüğü Karanfil Mahallesi sakinleri de güvenlik  güçlerinin tavsiyesi üzerine evlerinden ayrıldı.
 
AĞIR SİLAHLARLA BOMBALANDI
 
Bu arada güvenlik güçlerince, angajman kuralları gereği Suriye'den  havan toplarının atıldığı terör örgütü DAEŞ'e ait mevziler, Fırtına obüsleri ve  diğer ağır silahlarla bombalandı.

Son Güncelleme: 04.02.2016 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.