14 Ekim 2016 Cuma 18:00
IŞİD kokusunu aldı, Musul'un içinde hendek kazıyor

Memozini, şu bilgileri verdi:

"IŞİD, kente yapılacak operasyonun kısa süre içerisinde başlayacağının kokusunu aldı. Militanlar, Musul'un çevresinden sonra kent merkezinde de hendek kazmaya başladı.

Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının örgüt  hedeflerini vurmaması için hendekleri ham petrolle doldurup operasyon sırasında yakacaklar."

KDP sorumlusu ayrıca, kent merkezindeki tüm binalardan örgütü simgeleyen flamaların indirildiği bilgisini aldıklarını, militanların bu hamleyle kendilerini gizlemeye çalıştığını söyledi.

İbadi ilk kez Kerkük'te

Son günlerde Türkiye ile karşı karşıya gelen Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, göreve geldiği 8 Eylül 2014'ten bu yana ilk kez Kerkük'ü ziyaret ediyor.

İbadi, Kerkük valisi ile kısa bir toplantı yaptıktan sonra Kerkük'ün güney batısında yer alan Mektep Halit bölgesindeki IŞİD'e karşı cephedeki Peşmerge birliklerini ziyaret etti. Irak Başbakanı, Kerkük'ün IŞİD elindeki Havice, El Rıyad ve El Reşad bölgelerinin en yakın zamanda geri alınacağı sözünü verdi.

İbadi daha sonra Kerkük'e bağlı Türkmen Beşir köyüne geçti. İbadi'nin Mektep Halit bölgesi ziyareti sonrası IŞİD terör örgütü tarafından katyuşa ve havan mermisiyle hedef alındı, saldırı maddi zarar yol açtı.

10 Haziran 2014'te Musul'u ele geçiren terör örgütü IŞİD, iki yılı aşkın bir süredir kentte hüküm sürüyor.

Irak ordusu, peşmerge, yerel ve aşiret güçleri ile Türkiye'nin Başika kampında eğittiği Haşdi Vatani birliklerinin Musul operasyonuna katılması bekleniyor. Bağdat yönetimi Türkiye'den ülkedeki askerlerini çekmesini istese de Ankara bu talebe birçok kez sert şekilde 'hayır' yanıtı verdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada "Bildiğimizi okuyacağız" dedi.

ABD ise, şimdiye kadar yaptığı açıklamalarda Bağdat yönetiminin yanında saf tuttu ve operasyona katılacak birliklerin hükümetten izin almaları gerektiğini belirtti.

Son Güncelleme: 14.10.2016 18:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.