25 Ağustos 2014 Pazartesi 14:50
IŞİD Militanı Bakın Kim Çıktı?

İngiliz basınında çıkan haberlerde 'cihatçı John' olarak basına yansıyan militanın kimliğinin tespit edilmesi için İngiliz İstihbarat Servisi MI5 ve MI6 ile hükümetin dinleme istasyonu GCHQ ile birlikte çalıştıkları ve militanın çok kısa bir süre içinde kimliğinin belirleneceği yazıldı.

Daily Telegraph gazetesi, İngiltere ve Amerika'daki istihbarat servislerinin Foley'in kafasını kesen cihatçıyı bulmak üzere son birkaç gündür çalıştıkları ve güney Londra aksanı olduğu düşünülen ses tonu üzerine odaklandıklarını yazdı.

SANIRIM ÇOK YAKLAŞTIK

İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Peter Westmacott 'Sanırım çok yaklaştık. Şu anda gerçekte bu kişinin kim olduğunu söylemek güç ancak kişinin kimliğini çok uzun sürmeden tespit edebilmemizi sağlayan çok gelişmiş ses kimlik teknolojisi ve diğer teknikler var' diye konuştu.

ESKİ RAP'ÇI YENİ MİLİTAN

İngiltere'nin en çok okunan tabloaid gazetelerinden Daily Mail gazetesi, yayınladığı facebook fotoğraflarıyla 'cihatçı John' olarak basına yansıyan militanın eskiden Londra'da bir rap şarkıcısı olduğunu ileri sürdü.

Gazete, L Jihny olarak bilinen ve gerçek adıAbdel-Majed Abdel Bary olan militanın geçmişte bir rap şarkıcılığı yaptığını yazarak müzik stüdyosunda çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.

Daily Mail haberinde, Bary’nin Londra'daki ailesine ait 1 milyon Sterlin'lik evini bırakarak Suriye'de savaşmak için İngiltere'yi terk ettiğini yazdı.

 


Son Güncelleme: 25.08.2014 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.