06 Kasım 2018 Salı 15:33
İsrail'den Suriye'ye Tehdit! "Uçaklarımız Vurulursa S-300'leri Yok Ederiz!"

İsrail’li Bakan Ze’ev Elkin, uçaklarının görev sırasında düşürülmesi halinde, Suriye’nin S-300 hava savunma sistemlerini yok etmekle tehdit etti.

Rus medyasına konuşan Elkin, “S-300’ün Suriye’ye gönderilmesinin büyük bir hata olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“Suriye ordusu, onlara verilen donanımı her zaman doğru kullanamaz. Uygunsuz operasyon durumunda sivil uçaklar zarar görebilir ”dedi.

İsrail’in bir hava saldırısı durumunda misillemede bulunacağını ve böyle bir olayın Rusya’ya karşı sorumluluğunu kısmen yerine getireceğini söyledi.

Elkin, “Bu tür silahları Suriye’ye göndererek, Rusya, kısmen sorumluluk taşıyor” dedi.

“Genellikle, İsrail kendi topraklarına ve uçaklarına yapılan saldırılara uluslararası sınırlarda değil, pratik eylemlerle tepki gösteriyor. İsrail topraklarına ya da İsrail uçaklarına saldırmak için kullanılan karşı bir saldırı meydana geldiğinde, hiç kuşkusuz eylemler gerçekleşecektir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.