25 Temmuz 2020 Cumartesi 16:50
İsrail Esed Rejimini vurdu!

İsrail ordusu tarafından dün yapılan açıklamada, Suriye tarafından İsrail’in Golan Tepeleri’ne yapılan saldırı nedeniyle Suriye'nin güneyinde Esed rejimine ait hedeflere hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hava saldırıları sırasında, Suriye bölgelerinde bulunan gözlem noktaları ve istihbarat toplama araçları da dahil olmak üzere çeşitli bölgeler hedeflendi" ifadeleri kullanıldı.

Esed rejimine bağlı haber ajansları, "İsrail helikopterleri Suriye'nin güneybatısındaki Kuneytra'daki 3 alanı hedefledi ve saldırılar iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı” bilgisini geçti.

İsrail ordusu, Golan'daki patlama nedeniyle ise ölen ya da yaralanan olmadığını, ancak sınırın İsrail tarafında sivil bir ev ve aracın zarar gördüğünü belirtti.

İran destekli Lübnan Hizbullah grubunun bir üyesinin, pazartesi günü İsrail tarafından Şam Havalimanı yakınlarına düzenlenen hava saldırısı sonucu öldürülmesinin ardından İsrail-Suriye sınırında gerginlikler artış gösterdi.

İsrail ordusu, bu saldırıdan itibaren, Lübnan ve Suriye ile olan sınırında askeri kuvvetlerini artırdığını açıkladı.

Anahtar Kelimeler:
IsrailEsed Rejimi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.