17 Ağustos 2016 Çarşamba 15:17
İsrail, Türkiye'ye 20 Milyon Dolar Ödeyecek

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesini içeren uluslararası anlaşma tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu. Buna göre İsrail, Mavi Marmara gemisinde öldürülenlerin ailelerine 20 milyon dolarlık tazminatı, anlaşmanın yürürlüğe girmesinden itibaren 25 gün içinde yatıracak.

Bakan Bozdağ'dan ilk yorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gelişmeyle ilgili, "Türkiye-İsrail anlaşması bu şekilde yürürlüğe girecektir" dedi. Bakan Bozdağ şunları söyledi:

"İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkiler uzun zamandır normal seyretmiyor. Mavi Marmara saldırısından sonra bir kopma yaşandı. Her iki ülke de farklı bir yol izledi. Türkiye olarak İsrail'den özür, tazminat ve Gazze ablukasını şart koşmuştuk. Özür dilemesi daha önce yapıldı, abluka genişletildi. tazminat da konuşuldu. Bizim öngördüğümüz şartlar kabul edildi. Türkiye-İsrail anlaşması da bu şekilde yürürlüğe girecektir."

İlk gelişme 2013'te


İsrail ile Türkiye arasında 31 Mayıs 2010 tarihinden beri kopuk olan ilişkilerin, geçtiğimiz Haziran ayının 26'sında Roma'da yapılan görüşme ile yeniden normalleşme süreci başlamıştı. Mart 2013'te İsrail özür dilemiş, daha sonra da mutabakat kapsamında Türkiye'nin 3 şartından diğer ikisini, yani Mavi Marmara saldırısında şehit olanların ailelerine tazminat ödemeyi ve Türkiye'nin Gazze'deki insani duruma müdahalesini kabul etmişti.
 

Son Güncelleme: 17.08.2016 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.