27 Haziran 2015 Cumartesi 11:55
İşte Kobani'deki Katliamın Ayrıntıları!

Kobani’de en büyük ikinci katliama imza atan DAEŞ üyelerinin sahurdan sonra kente sızdığı, bastıkları evdekileri susturuculu silahlarla öldürdüğü, sonra bu evleri mevzi yaparak yaralılar için gelenleri keskin nişancılarla avladıkları ortaya çıktı
Terör örgütü DAEŞ'in gerçekleştirdiği en kanlı sivil katliamlardan biri olan Kobani saldırısının ayrıntıları netleşmeye başladı. Saldırıdan önce saat 03.00-04.00 sıralarında Kobani'ye sızan DAEŞ militanlarının, susturucu takılmış Kaleşnikoflarla evleri bastığı ve kapıyı açan halkı ya silahla ya da başını keserek öldürdüğü belirlendi. Daha sonra baskın yaptıkları evlere yerleşen DAEŞ'çilerin, sokaklardaki yaralı ve ölüleri almaya gelenleri de açtıkları ateşle vurdukları ortaya çıktı. 
Susturucu ve bomba

Dünya kamuoyunda büyük tepkilere neden olan kanlı DAEŞ saldırıyla ilgili Ankara'ya yeni bilgiler ulaşmaya başladı. Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda yaşanan bombalı araç saldırılarıyla ortaya çıkan DAEŞ'in Kobani'deki baskınında ölenlerin sayısı dün 146 olarak açıklandı. 
Baskında yaralananlardan 200'e yakını tedavi amacıyla Türkiye'ye getirilirken, saldırının ayrıntıları gün ışığına çıkmaya başladı. Milliyet'in ulaştığı bilgiye göre, silahlı DAEŞ güçleri saldırı öncesi yerel saatle 03.00-04.00 sıralarında 5-6 araçla kente girdi.
Kente girişle birlikte, araçlardan inen IŞİD üyeleri arasında keskin nişancı ve normal savaşçılar yeraldı. Aynı zamanda üzerlerinde bomba düzenekleri bulunan DAEŞ'çiler kentin kenar mahallelerinde sabahın ilk ışıklarıyla eylem yapmaya başladı. 

Keskin nişancılar

Kullandıkları Kaleşnikof marka otomatik tüfeklere susturucu takan DAEŞ'çiler, önce evlerin kapılarını çaldı. İlk olarak kapıyı açanları susturuculu silahlarla öldüren DAEŞ'çiler daha sonra içeri girip diğer ev sakinlerini öldürdü. 

Baskın yaptıkları evlere yerleşen keskin nişancı DAEŞ'çiler, havanın aydınlanmasıyla birlikte sokaklarda yatan ölü ya da yaralıları almaya gelenleri mevzi haline getirdikleri evlerden vurdu. Bu nedenle YPG'nin "halkın sokağa çıkmaması" yönünde anonslar yaptığı bildirildi. Sokağa çıkan halkın keskin nişancı DAEŞ'çilerin saldırısı sonucunda yaşamını yitirdiği bildirildi. DAEŞ'çilerin, yerel halkın bir bölümüne kesici silahlarla saldırdığı ve katliamı gerçekleştirdiği anlaşıldı. 

DAEŞ'çilerin kente girerken kullandıkları bomba yüklü araçlardan en az ikisinin hala Kobani'de bulunduğu ifade edilirken, ilk patlama ile ikinci patlama arasındaki 6 saatlik süre farkı sırasında bombalı araçların hedef kolladığı ifade edildi. İkinci bombalı araç saldırısının yapıldığı yerin eski Hastane binası olduğu, daha önceki bir eylem girişiminde hedef olması nedeniyle hastanenin boşaltıldığı öğrenildi. 

Rakka zayıflattı 

Bölge kaynakları, geçen Ekim'deki Kobani olayları sırasında bile günlük bu kadar yaralanma ve ölüm olaylarının olmadığını belirterek katliamın büyüklüğüne dikkati çekti. Kaynaklar, katliam için Kobani'ye gelen DAEŞ güçlerinin kentin güneybatı istikametinden geldiğini söyledi. Kobani'deki YGP'li grupların Rakka'ya gitmesi nedeniyle kentte yeterli savunma kuvveti kalmadığını kaydeden kaynaklar, daha önce sürekli doğudan saldırıya geçen DAEŞ'in bu kez farklı yönden saldırdığını vurguladı. Uzmanlar saldırının profesyonelce planlandığına da dikkati çekti.

Milliyet

Son Güncelleme: 18.07.2017 21:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.