25 Ağustos 2016 Perşembe 10:25
İtalya'da Deprem: 247 Kişi Öldü

İtalya'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 120'ye yükseldiği bildirildi. Yüzlerce kişinin kayıp olduğu ve çok sayıda yaralı olduğu bildirilirken kesin sayı hakkında bilgi verilmedi. Deprem İtalya'nın Umbria bölgesinde bulunan Perugia kentinin 76 kilometre güneydoğusunda yerin 10 kilometre derinliğinde dün TSİ 04.30'da meydana geldi. Depremin ardından 5.4 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı ve çok sayıda küçük artçı sarsıntı meydana geldi. Depremde dağlık alanlardaki kasabalar büyük zarar gördü. En fazla hasarın Lazio bölgesindeki Amatrice kasabasında ve Rieti bölgesindeki Accumoli kasabasında yaşandığı bildirildi. Haber ajansı AP Amatrice kasabasının merkezinin neredeyse tamamen yok olduğunu ve tüm binaların çöktüğünü bildirdi. Felaket bölgesini ziyaret eden ve Rieti'deki kriz yönetim merkezinde açıklamalarda bulunan Başbakan Matteo Renzi, "Bugün olanlar, çok büyük bir olay. Kayıpların 3 yerleşim yerinde yoğunlaştığı görülüyor. Şu ana kadar 120 kişi hayatını kaybetti ve bu nihai bilanço değil" diye konuştu.İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella da bu büyük acı karşısında tüm ülkeye birlik olma çağrısında bulundu.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'ya ülkesinde meydana gelen deprem nedeniyle taziye mesajı gönderdi. Dışişleri Bakanlığı da ihtiyaç duyulması halinde Türkiye'nin her türlü yardıma hazır olduğunu bildirdi. Öte yandan Myanmar'da 6.8 büyüklüğündeki depremde 2 kişi öldü. Depremin 84 kilometre derinlikte meydana geldiği, Bagan Budist tapınağının da aralarında bulunduğu 40'a yakın tapınağın yıkıldığı bildirildi.

italyada-deprem-247-kisi-oldu.jpg

Son Güncelleme: 25.08.2016 10:52
Anahtar Kelimeler:
İtalya Dünya Deprem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.