30 Ekim 2019 Çarşamba 20:56
Kabil Hükümeti : "Taliban Ateşkes İlan Etsin!"

Afganistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Hamdullah Muhib tarafından yapılan açıklamada, Taliban bir aylık ateşkese davet edildi.

ABD ile Taliban arasındaki ateşkes görüşmelerine karşıtlığıyla bilinen Muhib, Taliban'ın tek bir yapı olmadığını öne sürdü.

Muhib, "Tek bir yapı olduğunu ispatlamak için Taliban'ın bir ay ateşkes yapması gerektiğini" öne sürdü.

Kabil hükümeti sıklıkla Taliban'ın tek bir merkezden yönetilmediğini ve tek bir parça olmadığını öne sürerken, Taliban Kabil hükümetinin iddiasını reddediyor.

2018 yılının Ramazan bayramında Afganistan'da karşılıklı ateşkes ilan edilmişti.

Ramazan bayramı öncesi Kabil hükümeti yaklaşık 10 günlük bir ateşkes ilan etmiş, Taliban da daha sonra yaptığı açıklamada bağımsız olarak bayramın 3 gün boyunca geçerli olacak bir ateşkes ilan ettiklerini duyurmuştu.

Ateşkes süresinde Kabil hükümeti tarafından yer yer ateşkes ihlal edilirken, Taliban ise herhangi bir saldırı gerçekleştirmemişti.

Taliban, bu ateşkeste bir saldırı gerçekleştirmemiş olmasını, Kabil hükümetinin iddialarını çürüten bir delil olarak gösteriyordu.

Son Güncelleme: 30.10.2019 21:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.