29 Mart 2015 Pazar 15:46
Kanlı Saldırının Failleri Öldürüldü

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, kendilerine gelen ihbar sonucu ülkenin orta kesiminde bulunan Gafsa kentinin Sidi Iyş bölgesinde operasyon düzenledi.

Operasyonda 8 teröristin öldürüldüğü belirtilirken, ölenlerin arasında BardoMüzesi'ni hedef alan saldırının planlayıcısı olmakla suçlanan Lokman Ebu Sakhar'ın da olduğu ileri sürüldü.

Başkent Tunus'taki Bardo Müzesi'ne 18 Mart Çarşamba günü düzenlenen ve terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıda, 20'si turist, biri güvenlik görevlisi, 2'si saldırgan 23 kişi ölmüş, 47 kişi yaralanmıştı.

Tunus İçişleri Bakanı Nacim el-Garseli de perşembe günü yaptığı açıklamada Bardo Müzesi'ne yönelik saldırının arkasında Ensaru'ş-Şeria ile bağlantılı Ukbe Bin Nafi Tugayı olduğunu, zanlılardan 3'ünün hala bulunamadığını bildirmişti.

Son Güncelleme: 29.03.2015 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.