22 Ağustos 2015 Cumartesi 16:28
Kansere rağmen huzurlu

Yakın zamanda kanser teşhisi konulan Jimmy Carter hastalığıyla ilgili basın toplantısı yaptı. 91 yaşındaki siyasetçi durumunun ciddiyetine rağmen huzurlu bir tablo çizdi
Eski ABD Başkanı Jimmy Carter, yakın zamanda geçirdiği karaciğer ameliyatının ardından beyin kanseri olduğunu öğrenmişti. 91 yaşındaki siyasetçi dün konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Beyninde yayılma eğilimi gösteren 4 küçük tümör olduğunu belirten Carter, "İlk radyoterapi tedavisini bugün olacağım. Anladığım kadarıyla üç hafta içinde 4 kez daha tekrarlanacak" dedi. İlerleyen yaşına ve hastalığının ciddiyetine rağmen kendisini oldukça rahat hissettiğini belirten Carter, yalnızca birkaç haftasının kaldığını tahmin ettiğini, dolu bir hayat yaşadığını, binlerce arkadaşı olduğunu ve bu nedenle özellikle eşiyle karşılaştırılırsa oldukça huzurlu olduğunu söyledi. "Gelecek tamamen Tanrı'nın elindedir" diye konuşan eski başkan, tedavilerin ardından tam iyileşme beklediğini de vurguladı. 

AİLEDE SIK GÖRÜLDÜ 
Tarihçiler, eski başkanların sağlık durumları ile ilgili böyle şeffaf olmasının ender rastlanan bir durum olduğunu söylüyor. Carter'ın ailesinde kanser yaygın. Eski başkan, babasını, erkek kardeşini ve iki kız kardeşini kanser nedeniyle kaybetti. Carter, doktorlar ciğerinden parça almadan bir hafta önce son kitabı "Dolu Bir Hayat"ın tanıtım turlarını tamamlamıştı. Eski ABD lideri, kitapta ailesinin kanserle verdiği mücadeleyi de anlatıyor. 

Son Güncelleme: 22.08.2015 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.