14 Aralık 2017 Perşembe 11:59
Kudüs Kararı Sonrası ABD Başka Yardımcısı Yapılacak İsrail Ziyaretini Erteledi

İsrail basını, ABD Başkan Yardımcısı Pence'in Knesset'te pazartesi yapmayı planladığı ve 2008'den beri bir ilk niteliğindeki konuşmayı ertelediğini duyurdu. ABD'nin henüz doğrulamadığı kararın, Kudüs kararı sonrası yükselen tepkilerle bir ilgisi olup olmadığı ise bilinmiyor.

FİLİSTİN LİDERİ DE GÖRÜŞMEYİ REDDEMİŞTİ

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının ardından Filistin lideri Mahmud Abbas'ın görüşmeyi reddettiği ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in İsrail ziyareti de sekteye uğradı.

"SÜRESİZ ERTELENDİ" DENİLDİ, ABD İSE DOĞRULAMADI

İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesinin Walla News'ten aktardığı habere göre, İsrail Meclisi (Knesset) sözcülerinden biri, Pence'in pazartesi yapması planlanan konuşmasının süresiz olarak ertelendiğini söyledi. ABD tarafından ise henüz bir doğrulama gelmedi.

"VERGİ REFORMU TARTIŞMALARI YÜZÜNDEN ERTELENDİ" İDDİASI

Jerusalem Post muhabiri Lahav Harkov, Pence'in ziyaretini ABD Kongresi'ndeki vergi reformu yasası tartışmaları yüzünden ertelediğini aktardı. Bununla birlikte Harkov, konuşmanın süresiz olarak değil 1-2 gün ertelendiğini yazdı.

VEKİLLERE HİTAP EDEN İLK ÜST DÜZEY ABD'Lİ YETKİLİ OLACAK

Pence, 2008'de dönemin ABD başkanı George W. Bush'tan bu yana Knesset'te vekillere hitap eden ilk üst düzey ABD'li yetkili olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.