01 Şubat 2020 Cumartesi 17:46
Kudüs'ü Satan bir Başkan Olmayacağım!

Arap Birliği olağanüstü toplantısına katılmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Mahmud Abbas, "Trump'ın Yüzyılın anlaşması planının reddediyorum. Tarike Kudüs'ü satan veya ondan vazgeçen biri olarak geçmeyeğim. ABD artık Filistin için dost bir ülke değil. Trump'la görüşmeyi de reddettim" ifadelerini kullandı.

Arap Barış Girişimi

ABD'nin Yüzyılın Anlaşması olarak da adlandırılan barış planına Abbas, "Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan bu plana karşı Arapların ortak bir tutumu olmalı ve 2012'deki Arap Barış Girişimi'ne bağlı kalınmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın barış planını ilan etmesinin ardından başta Mısır ve Suudi Arabistan olmak üzere bazı Arap ülkeleri İsrail ile Filistin arasında doğrudan müzakerelerin başlaması çağrısında bulunmuştu.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, ABD'nin barış planını görüşmek üzere Arap Birliği olağanüstü toplantısına katılmak için Kahire'ye gelmişti.

Arap Birliği üyesi ülkeler, 2002 yılında Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kabul ettiği Arap Barış Girişimi bildirisiyle 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kabul etmedikçe İsrail'le normalleşmeyi reddettiklerini ilan etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.