22 Mayıs 2019 Çarşamba 17:47
Kuzey Kore'den Ağrı Hakaret "Düşük IQ lu "

KCNA'nın yorum bölümünde yayımlanan makalede, Demokrat Partili kurt siyasetçi için "Dilinden dökülenler, siyasetçi olmanın ötesinde insan olmanın bile temel niteliklerinden yoksun bir embesilin safsatalarından ibaret" görüşüne yer verildi.

Yorumda 'iktidar hırsı tarafından ele geçirilmesi sonucu gözü dönerek umursamazca saçmaladığı' ileri sürülen Biden'ın, Obama'nın bir konuşması sırasında uyuyakalması dahil meşhur gafları da sıralandı. Biden'ın 'düşük IQ'lu bir salak olduğu için aday adaylığının alaylı kahkahalara yol açması yüzünden sürekli gündem olduğu' değerlendirmesi yapılırken, bu sebepten kendisinin başkan olması ihtimaline 'umut bağlamaya değmeyeceği' belirtildi.

Biden'ın kendisini 'en popüler başkan adayı' diye nitelemesiyle de alay edilerek "Buna kargalar güler" denildi.

Kuzey Kore siyasi sisteminde ülkeye yönelik düşmanca faaliyette bulunduğu gözlemlenen ABD'li ve Güney Koreli siyasilere ağır hakaretlerle karşılık vermek bir gelenek. Kuzey Kore resmi medyası, daha önce ABD'nin ilk siyah başkanı Obama'dan 'maymun', Güney Kore'nin ilk kadın devlet başkanı Park Geun-hye'den 'fahişe' diye söz etmişti.

Trump'ın başkanlığının ilk günlerinde Kim'le söz düellosuna girmesi, ABD ile Kuzey Kore'yi nükleer savaşın eşiğine getirmişti. O dönemde Trump Kim'i 'küçük roket adam' diye iğnelediği tweetler atarken, Kim TV'ye çıkıp Trump'a 'akli dengesi bozuk bunak ABD'li' diye hitap etmişti. İki liderin başbaşa zirvelerinin ardından ise 'aşk' ilişkisinden söz edilir oldu.

Anahtar Kelimeler:
HakaretKuzey KoreIQIQ Testi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.