10 Mart 2016 Perşembe 11:02
Kuzey Kore Güney ile anlaşmaları fesh etti

Kuzey Kore bu haberlerin hemen ardından da Güney Kore ile imzalanmış ticari anlaşmaların yırtıldığını açıkladı.Güney Kore ordusundan yapılan açıklamaya göre ‘düşman kardeş’ Kuzey Kore, Japon Denizi’ne 2 kısa menzilli balistik füze fırlattı.

Kuzey Hwanghae bölgesinden yerel saatle 05.20’de atıldığı belirtilen füzelerin havada 500 km mesafe kat ettiği ve denize düştüğü belirtildi.

Güney Kore ordusu Kuzey’in her türlü provokasyonuyla mücadeleye hazır olduğunu açıklarken Japonya Başbakanı Şinzo Abe acil ulusal güvenlik toplantısı yaptı.

Öte yandan Kuzey Kore, Güney Kore ile imzalanan tüm ortaklık anlaşmalarının iptal edildiğini ve firmaların kendi topraklarındaki varlıklarının ‘tasfiye edileceğini’ duyurdu. Kuzey Kore’nin resmi haber ajanı KCNA’dan yapılan duyuruda “Şu andan itibaren ekonomik işbirliği ve değişimle ilgili tüm anlaşmaları geçersiz sayacağız” ifadesine yer verildi.

'GÜNEY KORE DEVLET BAŞKANI PARK'IN SONUNU GETİRME'  SÖZÜ

Kore’nin Barışçıl Şekilde Yeniden Birleştirilmesi Komitesi de Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ve partisinin sonunu getirme sözü verdi. 

Son Güncelleme: 10.03.2016 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.