07 Temmuz 2020 Salı 16:56
Libya Artık Türkiye'nin Elektriğini Kullanacak

Türk şirket, Libya'nın batısında kontrol sahibi olan, uluslararası arenada tanınan ve Türkiye tarafından desteklenen Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) kontrolündeki bölgelerde faaliyet gösterecek.

Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji Ticaret Grup Başkanı Zeynep Harezi, Reuters'a yaptığı açıklamada bölgeye tekliflerini iletmek üzere teknik bir ekip göndereceklerini ve 30 gün içerisinde Libya'nın batısına enerji sağlamaya başlayabileceklerini belirtti.

Karadeniz Holding'e ait "Osman Khan" yüzer enerji santrali

UMH'nin, yerel santrallerin devreye alınacağı 6 aylık süre için elektrik satın alma isteğinde olduğu, ancak Türk şirketin daha uzun bir dönem için de Libya'ya elektrik satabileceği kaydediliyor.

Şirkete ait yüzer santrallerin, Libya'da çıkarılan petrol ve gazı kullanarak Libya açıklarında ürettikleri elektriği, bölgede kullanılmak üzere UMH'ye sağlaması planlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.