17 Eylül 2015 Perşembe 21:13
Mekke'de İkinci Facia; 1000 Kişi Tahliye Edildi

Mekke'de dev yangın! Bin kişi tahliye edildi!
Kabe'deki vinç faciasıyla sarsılan Suudi Arabistan'ın Mekke şehri ikinci bir faciayla sarsıldı. Mekke'nin Aziziye mahallesinde bir otelde çıkan yangında binden fazla hacının otelden tahliye edildiği duyuruldu.

Mekke'nin Aziziye mahallesinde bulunan 11 katlı bir otelin yedinci katında yangın çıktı.  Kâbe'de en az 111 kişinin hayatını kaybettiği vinç faciasıyla sarsılan Mekke, bu kez bir yangın haberiyle çalkalanıyor.

Kentin Aziziye mahallesinde bulunan 11 katlı bir otelin yedinci katında yangın çıktı. Associated Press'in haberine göre; yetkililer, binden fazla hacının otelden tahliye edildiğini söyledi.

Bir Suudi sivil savunma yetkilisi, yangında yaralanan 2 hacının tedavi altına alındığını  söyledi.

Yetkililer oteldeki 1028 kişinin tahliye edildiğini, ilk belirlemelere göre sadece 2 kişinin yaralandığını belirtti.

Otelde çoğunlukla Asyalıların bulunduğu belirtiliyor. Mekke'de 3 milyondan fazla hacı adayı bulunuyor. 

Bu olay, hatırlanacağı gibi, Mekke'de son bir hafta içinde yaşanan ikinci üzücü olay. 11 Eylül günü, Kabe'yi genişletme çalışmalarında kullanılan vinçlerden biri devrilmiş, aralarında Türklerin de bulunduğu 111 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 400 kişi de yaralanmıştı.

Son Güncelleme: 17.09.2015 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.