09 Kasım 2015 Pazartesi 11:39
Merkel mültecilere neden sıcak bakıyor?

Alman Federal İstatistik Dairesi tarafından açıklanan verilere göre, bu yıl Almanya'ya gelen sığınmacıların sayısı son 20 yılın en yüksek rakamına ulaşacak ve yıl sonunda 1,5 milyon mülteci ve yaklaşık 500 bin de başka yabancı ülkeye giriş yapmış olacak.açarak imajını olumlu yönde değiştirdiğini ve siyasal konjonktürde de bir adım öne geçtiğini belirtiyor ve aynı zamanda konunun nüfusa bakan yönleri ön plana çıkarıyorlar.

Yıllardır hızla azalan nüfus konusunda tam bir çaresizlik ve hayal kırıklığı yaşayan Almanya'da, Başbakan Merkel ve ekonomi çevreleri mültecileri adeta bir şans olarak görüyor ve Almanya'nın orta vadeli dışarıdan gelecek taze kan olmadan ayakta kalamayacağını belirtiyor.

Tüm araştırma ve veriler genç nüfusun emeklilik kasalarına ödediklerinin yetersiz kalacağından ve sosyal güvenlik sistemindeki dengenin bozulmasıyla sağlık ve bakım giderlerinin finansmanın çökeceğinden yola çıkıyor. Durum böyle olunca da geriye taşıma suyla değirmeni döndürmekten başka çare kalmayacağı gerçeğinden yola çıkan Başbakan Angela Merkel, partisibibi muhafazakar kanadından gelen tüm sert eleştirilere rağmen bu konudaki tavrını sürdürmeye kararlı gözüküyor.

Üzerindeki siyasi baskının büyüdüğünü kabullenen Merkel bir kez daha açık kapı politikasını savunarak, Almanya‘nın mültecilere ev sahipliği yapabileceğini ve ülke ekonomisinin mülteci akınıyla başa çıkabileceğini tekrarladı. 

Son Güncelleme: 09.11.2015 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.