14 Şubat 2017 Salı 13:12
Merkel: Terörle mücadelede birlikte başarılı olabiliriz

 Cazeneuve ile ülkelerinin güvenliği ve terörizme karşı mücadele konularını ele alacaklarını belirterek, “Hem Almanya hem de Fransa terör tehlikeleriyle karşı karşıyadır ve ancak gerçekten de çok sıkı işbirliği sayesinde bu tehlikeleri giderebilirler” dedi. Merkel, Fransız mevkidaşıyla ayrıca sığınmacılar, göç politikası, Atlantik ötesi ilişkiler ile iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği konularını da ele alacaklarını söyledi.

AB İÇİN BİR FIRSAT

Başbakan Cazeneuve de popülizmin Avrupa’da gittikçe yayıldığı bir dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da büyük bir önem kazandığını ve bu diyaloğu koruyup daha da geliştirmek istediklerini söyledi. Güvenlik konuları, terör tehdidi, göç ve sığınmacı politikalarında ortak çözüm arayışı içinde olduklarını ifade eden Cazeneuve, “Alman-Fransız ekseni AB için hem gerçek hem de bir fırsat. Bu somut olarak Avrupa’daki iltica sisteminin yenilenmesinde her iki ülkenin tek bir ses ile konuşmasında, aynı pozisyonu savunmasında görülebilir” diye konuştu.

GÖRÜŞLERİMİZ ORTAK

Terörle ilgili geçmişte zor günler yaşadıklarını hatırlatan ve kendileriyle bu günlerde büyük dayanışma gösterdiği için Almanya’ya teşekkür eden Cazeneuve, bu tehdidin yanı sıra AB ülkelerinin dış sınırlarının korunması ve Euro Bölgesinin istikrarının sağlanması gibi diğer bazı önemli konuların da çözüm beklediğini kaydetti.
Birlikte demokrasi ve insani konularda da cesaret gösterdiklerini, yardıma gerçekten muhtaç olan sığınmacıları kabul ettiklerini belirten Cazeneuve, Fransa ve Almanya’nın, terörizme karşı mücadele, Suriye, İran ve Ukrayna’daki durum, ayrıca ABD yönetimiy temaslar konusunda da ortak görüşleri paylaştıklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 14.02.2017 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.