09 Nisan 2017 Pazar 18:36
Mısır'da patlama: 100'den fazla yaralı var

Mısır'ın Tanta şehrindeki bir kilisede meydana gelen patlamada en az 25 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi yaralandı. St George Kıpti Kilisesi'ndeki patlamanın, Palmiye Pazarı ayini nedeniyle kalabalık olduğu bir sırada meydana geldi. Mısır'da İskenderiye kentindeki kilisenin önünde ikinci bir patlama yaşandı. Patlamada 11 kişi öldü, 21 kişi yaralandı. Saldırıları DEAŞ üstlendi.

İSKENDERİYE'DE İKİNCİ PATLAMA YAŞANDI

Mısır basını ilk saldırının ardından bu kez Mısır'ın İskenderiye kentinde bir kilise önünde bomba patladığını duyurdu.

11 KİŞİ ÖLDÜ, 25 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Halid Mücahid, Mısır devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, İskenderiye'deki St. Mark Kıpti Ortodoks Kilisesi yakınlarında gerçekleşen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre, 3'ü güvenlik görevlisi 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 25 kişinin yaralandığını söyledi.

KİLİSEYE GİRMESİNE POLİS ENGEL OLDU

İkinci saldırının canlı bombayla düzenlendiği belirlendi. ​İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçleri tarafından kiliseye girişi engellenen intihar eylemcisinin, üzerindeki bombaları infilak ettirdiği kaydedildi.

İLK SALDIRIDA 25 KİŞİ ÖLDÜ, 71 KİŞİ YARALANDI

Kilisenin girişinde meydana gelen patlama, Hristiyanların Hz. İsa'nın Kudüs'e girişini kutladığı bir bayram gününe denk geldi. Ölü sayısı 25 yaralı sayısı ise 71 olarak bildirildi.

ÇOK SAYIDA CANSIZ BEDEN VAR

Kilisenin önünde çok sayıda cansız beden olduğu, cesetlerin gazetelerle kapatıldığı belirtiliyor. 

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Kilisede bir bombanın patlatıldığı ya da intihar bombacısı ihtimalleri değerlendiriliyor. İçişleri Bakanlığına bağlı sivil savunma ekiplerinin olay yerinde incelemeler yaptığı belirtildi.

Olayın sorumluluğunu DEAŞ üstlendi.

"AÇIK BİR TERÖR EYLEMİ"

Mısır devlet televizyonu, Başbakan Şerif İsmail'in olayla ilgili bilgi almak için İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar ile telefonda görüştüğünü aktardı. Başbakan İsmail yaptığı açıklamada olayı "açık bir terör eylemi" olarak nitelendirdi. Saldırıyla ilgili soruşturma için Mısır Başsavcısı Nebil Sadık'ın görevlendirildiği duyuruldu.

TÜRKİYE SALDIRIYI KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da bir kiliseye düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Mısır'ın Tanta kentinde bir kilisede meydana gelen, çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin acılı ailelerine ve tüm Mısır halkına başsağlığı diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

KARAKOLDA PATLAMA İDDİASI

Tanta kentinde dakikalar sonra ikinci bir patlama meydana geldi. Yerel basına göre ikinci patlama bir polis karakolu hedef alındı.Ancak ikinci patlamaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

MISIR'IN EN BÜYÜK KENTLERİNDEN BİRİ

Mısır'ın en büyük kentlerinden biri olan Tanta, Kahire ve İskenderiye arasında yer alıyor.

2016'DAKİ SALDIRIDA 25 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Kahire'nin en büyük Kıpti katedraline Aralık 2016'da düzenlenen bir saldırıda 25 kişi ölmüş, 49 kişi de yaralanmıştı. Bu, son yıllarda Mısır'daki Hristiyanları hedef alan en kanlı saldırı olmuştu.

Son Güncelleme: 09.04.2017 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.