03 Temmuz 2015 Cuma 22:54
Muhalifler Halep operasyonunu başlattı

Suriye’de Nusret Cephesi ve Ahrar-uş Şam grupları önderliğinde Ensar-uş Şeria adı verilen Halep operasyonu başladı.


Esed güçlerinin Halep bölgesinde tamamen çıkartılması ve devamlı katliamla karşı karşıya kalan sivillerin intikamı alınması hedeflenen operasyona, Nusret Cephesi, Ahrar-uş Şam, Fevcul Hilafe, Ensar-ud Din, Ketibetu Tevhid ve Cihad, Siyara el Miad, Mücahidil İslam, Ketibet-us Sahabe, Liva Sultan, Fevc Evvel, Liva Sultan Murat, Ensar Halife ve Ebu Ammara gibi direnişçi gruplar katıldı.


Ortak operasyon odası adına açıklama yapan Ebu İbrahim Seleme, Esed rejiminin Halep bölgesinde çıkarılması hedeflenen operasyona 4 bin 500 savaşçının katılımıyla başladıklarını duyurdu. Ensar Şeria operasyon odaları olarak isimlendirilen operasyon ilk olarak rejimin kontrolünde olan askeri mevziler hedef alınarak dün akşam 20:00 sularında başladı.


Saldırı sonucu 10 askerin ölümünü ve 30’dan fazla askerin yaralandığı duyurulan operasyonda ilk olarak Zehra bölgesinde Topçu Okulu hedef alındı.

Son Güncelleme: 03.07.2015 22:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.