13 Haziran 2015 Cumartesi 15:51
Muhalifler Hizbullah'ı Geri Püskürttü

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) Kalemun Sözcüsü Ahmed el-Kusayr, Lübnan Hizbullahı'nın Kalemun'da yeni bölgeleri ele geçirmek için düzenlediği saldırıların Fetih ordusu tarafından püskürtüldüğünü söyledi.

Kusayr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hizbullah militanları Suriye-Lübnan sınırındaki Kalemun dağı eteklerinde yeni noktaları ele geçirmek için saldırı düzenleyerek ilerlemeye çalıştı. Fetih Ordusu'na bağlı birliklerimiz bu saldırıları püskürterek hafif silah ve mühimmat ele geçirdi. Olayda 2 Hizbullah militanı öldürüldü" ifadelerini kullandı.

Ahmed, Hizbullah'ın iki yıldan bu yana kontrolünde tuttuğu Kusayr bölgesinde de günlerdir Hizbullah ile terör örgütü DAEŞ arasında çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah geçen çarşamba günü yaptığı açıklamada, savaşçılarının Kalamun bölgesinde silahlı muhalif gruplara karşı önemli başarılar elde ettiğini, Lübnan'ın Arsal kenti sınırındaki bölgede ise ilerleme kat ettiklerini söylemişti.

Son Güncelleme: 13.06.2015 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.