11 Temmuz 2015 Cumartesi 23:52
Nasrallah: Suriye Düşerse Filistin Düşer

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Dünya Kudüs Günü’nde konuştu. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen kutlamalarda konuşan Nasrallah, Dünya Kudüs Günü’nün Türkiye ’den Moritanya’ya pek çok ülkede kutlandığını vurguladı.

Nasrallah, ülkelerini vuran krizlere rağmenYemen ve Bahreyn’de halkın Kudüs Günü için sokaklara çıkmasının önemli olduğunu belirtti. Yemen’in başkenti Sana’da Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun hava saldırılarına rağmen on binlerin Kudüs Günü için eylem yaptığını belirten Nasrallah, Yemen halkının Arap ve Müslüman dünyası tarafından terk edildiklerini hissetmelerininFilistin davası için sokaklara çıkmalarına engel olmadığını söyledi. Nasrallah, Yemen ve Bahreyn halklarını Arap ve Müslüman dünyasının ihanetinin birleştirdiğini ifade etti.

‘SURİYE DÜŞERSE KUDÜS DÜŞER'

“Suriye’nin tekfirci teröristlere kaptırılması halinde Filistin davasının da kaybedeceğini” belirten Nasrallah, Kudüs’e giden yolun Cuniye’den değil Kalamun, Zabedani, Humus, Halep, Dera, Haseke ve Süveyde’den geçtiğini, çünkü Suriye kaybedilirse Filistin’in de kaybedeceğini ifade etti. Konuşmada Suriye’de yaşamını yitiren tüm “direniş savaşçıları”nın Suriye, Lübnan ve Filistin için öldüğü aktarıldı.

İRAN DÜŞMANI KUDÜS DÜŞMANIDIR

İran’la ilişkilerine değinen Hizbullah lideri, Tahran yönetiminin Filistin’in özgürlüğü için geride kalan tek umut olduğunu, bu yüzden İran’la ancak dost olabileceklerini söyledi. Nasrallah, “İran’ın düşmanıysanız Filistin ve Kudüs’ün de düşmanısınızdır. İsrail’in dış tehdit kabul ettiği tek devlet İran İslam Cumhuriyeti’dir” dedi.

Son Güncelleme: 11.07.2015 23:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.