19 Mayıs 2016 Perşembe 20:12
NATO üyeliğine kabul edildi

NATO dışişleri bakanları toplantısında Karadağ'ın ittifaka katılması  onaylandı. İttifak üyelerinin dışişleri bakanları ve Karadağ Başbakanı Milo  Dukanovic, imzaların ardından NATO karargahı önünde aile fotoğrafı çektirdi.  Karadağ ile ilgili tarihi kararın alındığı toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu temsil etti.

Karadağ'ın NATO üyeliğinin kesinleşmesi için ittifak üyelerinin  parlamentolarından da onay gerekiyor. Bu onaya kadar Karadağ, NATO'nun tüm  toplantılarına gözlemci ve davetli olarak katılabilecek. Onayın ardından da  Karadağ, NATO'nun 29. üyesi olacak.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Karadağ'ın üyeliğinin, ülke  tarihinde güvenli bir dönemin başlaması anlamına geldiğini söyledi. Karadağ'ın  üyeliğinin bölgeye daha fazla istikrar ve güvenlik getireceğini ifade eden NATO  Genel Sekreteri, "Bu, aynı zamanda NATO'nun kapılarının ortaklar için açık  olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Yol kolay değil, hala yapılacaklar var.  Ancak Karadağ bunun mümkün olduğunu gösteriyor." dedi.

Karadağ Başbakanı Dukanovic  ise, 16 sene önce NATO ülkeleri  tarafından bombalanan ülkesinin ittifakın diğer üyeleriyle omuz omuza duracağını  belirterek, "Bize her zaman güvenebilirsiniz." diye konuştu.

Karadağ'ın NATO üyeliğine karşı çıkan Rusya, böyle bir adımın, Batı  Balkanlarda yakalanması hedeflenen istikrar için tehdit oluşturacağını savunuyor.

Son Güncelleme: 19.05.2016 20:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.