11 Kasım 2016 Cuma 15:11
Nihat Kazanhan'ın Öldürülmesi Davasında Karar ! Nihat Kazanhan Kimdir ?

Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuklu polis memuru M.N.G. ve tutuksuz polis sanıklar H.V, O.Ç, U.İ. ve G.T. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile maktul Kazanhan'ın ailesi ve avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütalaasında tutuklu sanık M.N.G'nin "kasten öldürmek" suçundan, tutuksuz sanıklardan H.V, O.Ç, U.İ. ve G.T'nin "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçundan cezalandırılması yönünde görüşünü bildirdi.

Savcının cezalandırılmaya yönelik mütalaasına karşı savunma yapan tutuklu sanık M.N.G, bir çocuğun ölümünü isteyecek biri olmadığını ve sonuçtan dolayı üzgün olduğunu belirtti.

Söz konusu olayda kullandığı silahın gaz fişeği olduğunu iddia eden M.N.G, "Böyle bir sonuç doğurmayacağını düşündüm. Havaya doğru ateş ettim. Silahın yakın mesafede sonuç doğuracağını bilmiyordum. Mesafe silahın etki alanının dışındadır. Bu nedenle tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tutuksuz yargılanan 4 sanık ise daha önce verdikleri beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek, mütalaada aleyhine olan konuları kabul etmediklerini bildirdi.

Maktul Kazanhan'ın ailesinin tutuksuz yargılanan sanıkların delilleri kararttığını öne sürerek, onların da "kasten öldürmek" suçuna iştirak ettiğini gerekçe göstererek bu suçtan cezalandırılmalarını istedi.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme tutuklu polis M.N.G'nin maktul Kazanhan'a yönelik "kasten öldürmek" suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme sanığın eylemini haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet ve şiddetli elemin etkisinde gerçekleştirmesi ve yargılama sürecinde olumlu davranışlarını gerekçe göstererek cezada indirime giderek, 13 yıl 4 ay hapis cezasına hükmetti.

Mahkeme tutuksuz yargılanan sanıklar H.V, O.Ç, U.İ. ve G.T'nin "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırarak, "hükmün açıklamasının geri bırakılmasına" karar verdi.

Son Güncelleme: 11.11.2016 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.