30 Ağustos 2014 Cumartesi 10:27
Nusra Cephesi: 'Askerler Güvenlikleri İçin Alıkonuldu'

Nusra Cephesi, Golan Tepeleri'ndeki Birleşmiş Milletler (BM) askerlerini güvenliklerini sağlamak için alıkoyduklarını açıkladı. Esed güçleri ile savaşan direnişçiler, Perşembe sabahı alıkoydukları BM Ateşkes Gözlem Misyonu'nda (UNDOF) görev yapan 44 Fijili askerin güvende olduğunu BM’ye bildirdi.

BM de güvendikleri kaynakların direnişçilerin iddialarını doğruladığını ve askerlerin çatışma bölgesinden uzaklaştırmak için alıkonulduğunu belirtti. BM’nin açıklamasına göre, 72 Filipinler askerinden oluşan bir başka UNDOF birliği ise bölgedeki Suriyeli direnişçiler tarafından kuşatılsa da sağlık durumları iyi.

BM barış gücü askerleri, daha önce de 2013 yılı mart ve mayıs aylarında silahlı gruplar tarafından alıkonulmuş, daha sonra güvenli şekilde serbest bırakılmışlardı.

Son Güncelleme: 30.08.2014 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.